Tulum

Zon, zee, strand, Tulum! Bij Tulum had ik het idee dat ik het al had gezien voordat ik er was geweest vanwege de vele bekende instagram plekken. Dit valt uiteindelijk reuze mee, eigenlijk is het een heel leuk dorp. Wist je dat er veel ananasboeren rond Tulum zitten? Je kan vlak voordat je Tulum inrijdt een verse ananas kopen direct bij de boer!

 

Wat is er te doen

Tulum bestaan uit 2 delen, namelijk het stadje en het strand. Het is dan ook goed om van tevoren te besluiten of je in het stadje wilt zitten of aan het strand. Het is ruim 30 minuten fietsen tussen het stadje en het strand.

Huur een fiets

In het stadje zitten veel leuke restaurants, winkels en bars. Voor een mooie hangmat of tas kan je hier dan ook goed terecht. Helaas zijn de prijzen wel extreem hoog. Als je vanaf het stadje naar het strand fietst kom je veel mooie graffitimuren tegen en kan je vooral in het stadje een stop maken voor een verfrissende smoothie of een goede kop koffie.

Rijd naar Punta Allen

Tulum is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Je kijkt je ogen uit, vooral aan de strand kant, maar helaas is het bijna onmogelijk om ergens te eten of op het strand te liggen zonder een extreem hoge prijs te betalen. Daarnaast is er bij alle strandclubs een ‘minimum spend’ van vaak 50 dollar per persoon. Kies daarom voor een dagtrip naar Punta Allen. Dit is ongeveer een uur rijden vanaf Tulum waarbij je langs de hele kustlijn rijdt. Je ziet hier ongelofelijk mooie natuur en de weg erheen is alleen al een groot feest. Je kan vanaf Tulum een collectivo boeken die je rond 18 uur weer terug naar Tulum brengt. Je kan er ook voor kiezen om zelf te rijden als je een auto hebt.

                

Waar te eten

In het stadje zijn veel ontbijt hotspots aanwezig. Sommige zijn wel flink aan de prijs. Voor een mega lekkere ontbijt kan je terecht bij Burrito Amor, een klein tentje waar ze de beste breakfast Burrito’s maken voor een kleine prijs!

           

Ga voor de beste taco’s naar La Eufemia bij het strand. Niet alleen de taco’s zijn top, maar de sfeer is iedere avond fantastisch. In het stadje kan je goed eten bij Batey. Het fijne van Batey is dat je kan blijven zitten en volop in het nachtleven terecht komt aangezien het in de avond volloopt voor de Corona’s en live muziek.

Vergeet ook de kleine tacotentjes niet, deze staan op iedere hoek van de straat voor een kleine bite!

Waar te verblijven

Om Tulum goed te zien raad ik aan om er minimaal 2 tot 3 nachten te blijven. Mocht je in het stadje willen verblijven raad ik het Lychee Hotel aan. Zij hebben prachtige kamers met een heerlijk zwembad en verse yoghurt, fruit en granola voor ontbijt. Ze zijn super vriendelijk en je kan hier je fiets huren om naar het strand te gaan. Aan het strand zijn de hotels onbetaalbaar en zitten er dan ook meer villa’s dan backpacker niveau hostels.

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.