9 budgetvriendelijke tropische bestemmingen binnen Europa

Ben je zoek naar het ultieme vakantiegevoel met een laag budget? Het kan! Parelwitte stranden, helder blauw water en palmbomen vindt je namelijk ook gewoon binnen Europa.

De onderstaande locaties geven je precies dat vakantie gevoel waar jij naar op zoek bent!

Sicilië

Italië heeft fantastische eilanden voor de kust, waarvan Sicilië er een is. Het is geen onbekende vakantiebestemming, maar toch wordt het vaak vergeten.

Het water is helder blauw en het eten is fantastisch. Nog beter: het is maar 2 uur vliegen.

Reisblondie reizen Utila sea

Grand Canaria

Vaak als je aan Grand Canaria denkt, dan denk je aan de pakketreizen en grote all-inclusive hotels. Jammer, want het eiland heeft veel meer te bieden!

Zo heb je prachtige natuur, hoge bergen voor hiken en verborgen parelwitte stranden. Wist je trouwens dat er ook een woestijn op Grand Canaria is genaamd de Dunas de Maspalomas?

Griekenland

Dat Griekenland een fijne vakantiebestemming is, hoef ik je vast niet te vertellen. Griekenland bestaat uit veel eilandjes waarvan Lefkas of Milos aanraders zijn. Hier heb je prachtig helderblauw water met verschillende baaitjes. Meer over Griekenland vind je hier.

Portugal

De Algarve is een populaire vakantiebestemming, zeker onder de surfers. De stranden zijn hier lang en uitgerekt en de golven zijn fantastisch. Wist je dat dit vooral leuk is om met een camper rond te rijden? Lees er hier alles over.

Reisblondie Portugal Travel

Fuerteventura

Ook in Fuerteventura kan je je lol op als het gaat om heldere blauwe zee en een tropisch gevoel. Het eiland geeft je een tropisch tintje op maar een paar uur vliegen vanaf Nederland. Wist je trouwens dat dit ook een hele populaire plek is voor de windsurfers en kiters?

Turkije

Oké, het is misschien officieel geen Europa, maar het ligt wel vlakbij! Turkije is populair bij het ‘massatoerisme’. Gelukkig is dit niet het hele land en zijn er veel unieke plekken die tof zijn om te bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld Butterfly Valley, het strand Oludeniz of het strand Iztuzu, waar veel schildpadden broedden.

please note: deze foto is geen eigen foto.

Sardinië

Hallo extreem blauw water! Als je het over vergeten eilanden hebt, dan is Sardinie het klassieke voorbeeld. Het is erg populair in de zomermaanden, maar in het voor-en najaar is het een fantastische bestemming. Je kan hier een week rondtouren en strandhoppen.

Formentera

Ibiza is een hele populaire en drukke vakantiebestemming. Het zusje, Formentera wordt hierdoor soms vergeten. Gelukkig maar, want daarom is het hier een stuk aangenamer en betaalbaarder!

Lampedusa

Hallo geheim eiland! Vlak naast het populaire Malta ligt het Italiaanse eiland Lampedusa. Ondanks dat het niet onontdekt is, voelt het niet als een toeristische bestemming. Het is voornamelijk bekend geworden door de vele vluchtelingen. Gelukkig is het eiland zich weer aan het herstellen en is het een perfecte vakantiebestemming.

Populaire Europa blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.