Alles wat je wilt weten over Guatemala

Guatemala is een heel fijn land om te bereizen. Het land is goed voorbereid op toerisme maar heeft nog veel authentieke plekken waar je de echte cultuur goed naar voren ziet komen. De bevolking is vriendelijk en in veel plaatsen spreken mensen zelfs een woordje Engels.

Hoe kom je er?

Je kan via land en via de lucht het land binnen komen. Via land is vaak via Belize. Je betaalt geen entrance fee om het land binnen te komen. Vliegen kan op Guatemala City.

Reistijd

De ideale reistijd is ongeveer 3 weken. Van september tot december is het regenseizoen, wat betekend dat het ongeveer 2 uur per dag regent. Hou er wel rekening mee dat de afstanden tussen de plaatsen heel groot zijn en de wegen heel slecht. Hierdoor zit je vaak vele uren in de bus.

Wat mee te nemen

Guatemala is een land met veel hoogteverschillen waardoor de temperatuurverschillen groot zijn. In Flores is het bijvoorbeeld 30 graden, waarbij het in Antigua soms maar 15 graden kan zijn in de avond. Neem hiervoor voldoende warme kleding mee als vesten, spijkerbroeken en voor de hikers onder ons: een muts.

De volgende gadgets zijn erg handig in Guatemala:

  • Lifestraw waterfilter

  • slotjes voor kluisjes en tassen

  • waterdichte en warmere jas

  • goede hike schoenen

  • Drybag

  • Thermoshirt

Reisblondie reizen Ropeswing Flores

Vervoer

In Guatemala kan is het goed geregeld met vervoer. Je kan in iedere plek een bus of shuttle boeken naar de volgende plaats. De shuttles gaan allemaal direct naar plaats van bestemming. Daar en tegen zijn deze ook wat duurder dan de locale bussen. Je kan er ook voor kiezen om sommige afstanden af te leggen met de Chickenbussen. Deze zijn spotgoedkoop en zien er ook nog is fantastisch uit. Enige nadeel, ze stoppen om de paar meter waardoor je er uren langer over doet dan de shuttles.

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.