Reisadvies: Hoe veilig is Honduras nou echt?

Honduras staat bekend als een van de meest onveilige landen van Midden Amerika.

Hier ben ik het zelf gedeeltelijk mee eens. Er zijn namelijk veel plaatsen waar je wel veilig kan verblijven en die zeker de moeite waard zijn! Wel is het handig als je goed Spaans spreekt. De bevolking spreekt geen woord Engels en kunnen je hierdoor vaak lastiger helpen.

Waar moet je dan wel heen?

Honduras is een heel groot land wat ook 2 eilanden heeft waar Utila er een van is. Op de eilanden is het heel veilig en spreken ze Engels als spreektaal, wel zo makkelijk!

Vanaf Guatemala gaan er verschillende bussen richting Honduras. Vanaf Antigua kan je directe shuttles boeken die je naar Copan brengen, een stadje vlak over de grens (ca. 8 uur rijden). Dit stadje staat voornamelijk bekend om de Maya tempels en de flora en fauna. Vanaf Copan gaan er shuttles naar La Ceiba, de havenstad van Honduras (ca. 8 uur rijden). Vanaf hier kan je naar het eiland Utila.

Je kan ook een directe bus boeken van Antigua naar La Ceiba, maar deze is flink aan de prijs (rond €65).

Er zijn ook veel luchthavens aanwezig in Honduras. Je kan er dus ook voor kiezen om te vliegen richting Honduras.

Hoe kan ik veilig reizen in Honduras?

Begin altijd met het gebruik van je gezonde verstand. In achterwijken in Nederland ga je ook niet alleen in het donker over straat. Dat moet je hier ook niet doen. Ben daarnaast een stuk alerter. Het is niet handig om je nieuwe iPhone of net gepinde geld te laten zien op straat. Daarnaast moet je niet naar de gevaarlijke plekken gaan. Deze zijn niet voor niets aangegeven.

De grote steden zoals Tegucigalpa en San Pedro Sula zijn nog steeds minder veilig. Hier is veel georganiseerde misdaad en zijn er bendes actief.

Er zijn bussen van San Pedro Sula (luchthaven) naar La Ceiba (de havenstad voor de eilanden) die gordijnen aan de binnenkant hebben. Dit is de veiligste manier om de stad te verlaten.

Vervoer in Honduras

In Honduras zelf rijden veel shuttles en chickenbussen rond. Chickenbussen zijn lokale bussen waar je overal in en uit kan stappen. Dit is dan ook meteen het nadeel aan deze bussen, want ze stoppen om de 5 meter waardoor je rit erg lang kan duren. Maar ach, het kost dan ook helemaal niks!

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.