Wat je moet weten voor je naar Mexico gaat

Wat je moet weten voor je naar Mexico gaat

Ben je van plan om naar Mexico te gaan? Super tof, daar ga je geen spijt van hebben! Mexico is behoorlijk groot. De meeste toeristen kiezen er dan ook snel voor om naar Yucatan te gaan. Dit is dan ook het gedeelte waar je heerlijk tot rust komt en kan genieten van de parelwitte stranden en blauwe zee. 

Wil je toch meer ‘het echte Mexico’ zien? Bezoek dan de westkust. Hier gaan de Mexicanen zelf ook op vakantie en zul je meer cultuur en natuur zien dan in Yucatan.  

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam vlieg je op Cancun (yucatan area) of Mexico Stad (westkust).

Reistijd

De ideale reistijd is ongeveer 2 tot 3 weken voor Yucatan. De afstanden zijn klein binnen Yucatan dus mocht je er alleen voor een korte periode zijn dan is dit prima te doen. Van September tot December is het regenseizoen, wat betekend dat het ongeveer 2 uur per dag regent.

Voor de westkust is 3 weken de ideale reistijd, gezien de afstanden een stuk groter zijn.                           

Vervoer

Yucatan

In Yucatan is het zeer goed geregeld qua openbaar vervoer. Vanaf de luchthaven van bijvoorbeeld Cancun kan je een ADO bus nemen naar het centrum en alle omgelegen plaatsen. Het zijn erg luxe bussen waarbij je, in de meeste gevallen, naar een slechte, Spaans vertaalde Amerikaanse film kijkt. Wel erg goed om je Spaans te oefenen! Naast ADO vind je veel collectivo’s die je voor weinig geld overal heen brengen.

Naast het goede openbaar vervoer is het in Yucatan heel makkelijk om een auto te huren. De wegen zijn goed en het is erg overzichtelijk. Let er wel op dat je veilig rijdt, je blijft natuurlijk aantrekkelijk voor de politie. Ben je aan het twijfelen? Lees dan hier de voor en nadelen per vervoersmiddel.

  

​Westkust

Ook aan de westkust kan je veel met openbaar vervoer doen. De ADO bussen rijden hier ook, maar ook andere luxe busmaatschappijen. Sommige routes zijn beter af te leggen met een collectivo, dus kijk altijd van tevoren naar de reistijd van de bus. Soms is dit namelijk belachelijk lang en kan je dan toch beter het kleine busje instappen!      

Wat mee te nemen

In Yucatan is het over het algemeen heet. Wel kan het in de wintermaanden in de avond wat frisser zijn door de wind. De westkust ligt een stuk hoger en is hierdoor op veel plaatsen een stuk kouder. Neem hiervoor dus zeker een trui en lange broeken mee.

Hierbij een kleine paklijst van de gadgets die je zeker niet moet vergeten: – Wereldstekker – Lifestraw (waterfilter) – On-body fannypack (erg handig voor in de bussen of in de auto) – Slotje of cable lock – Poncho of regenjas – Sealbag voor je koffer/backpack

              ​

Gouden tip

Wij zijn best wat mensen tegen gekomen die ‘beroofd’ zijn in de ADO bussen of collectivo’s. Yucatan is een veilig stuk in Mexico maar maak het dieven niet te makkelijk, leg geen tassen boven of onder je stoel. Het klinkt logisch, maar er zijn toch nog genoeg mensen die dit ‘even’ deden en vervolgens afscheid moesten nemen van telefoons, paspoorten en geld.

   

Populaire Mexico blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.