Alles wat je moet weten over Marrakech

Marrakech is zo’n stad waar je helemaal verliefd op wordt of een onwijze hekel aan hebt. Binnen 3 uur vliegen vanaf Nederland bevind je je werkelijk in een compleet andere wereld. De vele duizelingwekkende straatjes, verborgen riads en verbluffende souks zullen je doen verbazen. Waar je nou echt moet zijn lees je dan ook hieronder!

Hoe kom je er

Transavia biedt directe vluchten op Marrakech. Wel zo fijn, dan heb je geen gedoe met overstappen. Bij aankomst op Marrakech kan je vanuit je eerste hotelbooking vaak een transfer regelen. Dit scheelt je een onderhandeling met een taxi chauffeur.

 

TIP: Heb je een auto gehuurd? Dan kan je deze op de luchthaven ophalen. Ga je na Marrakech door het land rijden? huur dan je auto op de dag dat je vertrekt uit Marrakech. In de stad is het parkeren namelijk bijna onmogelijk en google maps stuurt je door straten waar je niet mag rijden. Het is daarom onmogelijk om met de auto je hotel te vinden. 

 

 

Is het veilig?

De meest gestelde vraag is of de stad veilig is. Het antwoord is ja. Ondanks dat je zeker op je hoede moet blijven is de stad over het algemeen heel veilig. De bevolking in de stad is bijna volledig afhankelijk van de toeristen. Daarom loopt er ook veel politie rond. Deze zijn er om jou als toerist te beschermen. Je zult dan ook niet snel op een nare manier bestolen worden. Dit wilt niet zeggen dat je te koop moet lopen met je dure camera of andere spullen van waarden!

TIP: Als je vooraf een prijs voor iets hebt afgesproken (tour, parkeren etc) en ze vragen achteraf ineens aan andere prijs, zeg dan gerust dat je naar de politie gaat. Geloof mij: je krijgt ineens je oude prijs. De locals zijn extreem bang voor de politie in de stad. 

Wat is er te doen?

Er is zo veel te doen en zien, dat je makkelijk weken in de stad kan verblijven. Hieronder een top 7:

1. Bezoek het Bahia Palace

Dit prachtige paleis moet zeker op je must-visit lijstje. Het is prachtig onderhouden en alles is tot in detail uitgewerkt. Het is hier altijd redelijk druk dus echt vroeg komen heeft geen zin.

Reisblondie Marrakech tips

2. Bewonder het Dar El Bacha: museum des Confluences

Ook het Dar El Bacha is zeker een bezoekje waard. Het is iets kleiner dan het Bahia Palace maar de details en kleuren zijn hier nóg mooier. Daarnaast zit er ook een koffiebar in die nog op een authentieke wijze de koffie maakt.

TIP: de openingstijden van dit museum en de koffiebar zijn bijzonder. Check dit dus goed voordat je hierheen gaat!

Reisblondie Marrakech tips

Reisblondie Marrakech tips

3. Huur een fiets en bewonder de stad

Fietsen door Marrakech? Ja het kan en je zult niet de enige zijn! De lokale bevolking fietst namelijk ook veel. Een goede verhuurmaatschappij is Pikala Bikes. Bij deze verhuur kan je trouwens ook heel gezond ontbijten en lunchen! Wel zo handig als je toch flink wat kilometers af moet leggen.

Reisblondie Marrakech tips

4. Ga shoppen in de souk

De souk in Marrakech is zeer groot. Je kunt dan ook helemaal verdwalen maar geloof mij, je wilt alles meenemen! Van prachtige lampen tot kussens en kleden; het is er allemaal. Let wel op dat je goed afdingt! Het voelt misschien gek maar de verkoopprijs is eigenlijk 25-35% van de prijs die zij geven. Begin dus extreem laag en meet-in-the-middle.

Reisblondie Marrakech tips

5. Neem een kookcursus

In Marrakech heb je veel kooklessen. Wil je dus leren hoe je een echte couscous maakt? Neem dan een kookles! Voordeel: je kan daarna lekker alles opsnoepen.

6. Bezoek het Palais El Badi

Als je op zoek bent naar een authentiek paleis, sla deze dan zeker niet over. Hier kan je nog goed zien hoe de rijke vroeger woonde. Daarnaast zie je de toffe architectuur van Marokko goed terug komen. Kom hier wel vroeg, dan zal je helemaal alleen zijn!

Reisblondie Marrakech tips

7. Bezoek het Jamaa El Fnaa plein

Ondanks mijn twijfel zet ik hem toch op de lijst van must-see’s. Dit plein is het hart van de gekte van Marrakech. Tegen het begin van de avond komt het plein tot leven en zul je je ogen uitkijken. Het is daarnaast ook omringd met rooftop restaurants zodat je rustig naar beneden kunt kijken.

 

Goed om te weten: Helaas is er ook veel dierenleed op dit plein. Apen die aan kettingen zitten, slangen die gedrogeerd zijn en schildpadden in kleine kooien. NEEM HIER GEEN FOTO VAN! Je moet ervoor betalen en dat houdt dit verschrikkelijke leed in stand. Als je een foto wilt maken om andere te laten zien hoe afschuwelijk het is, doe dit dan op afstand en stiekem.

8. Neem de rust op een rooftopbar

In Marrakech zul je bijna op ieder dak een rooftopbar vinden. Kijk dus altijd omhoog! Hierbij een rijtje van de beste (minder populaire) plekjes:

 

  • Cafe Kif Kif
  • Dar Marjana
  • Pikala (voor ontbijt en lunch)
  • Restaurant JAMA

Wel populair maar een bezoekje waard:

  • Cafe des Epices
  • El Fenn

Waar te verblijven

Er zijn ruim 1000 riads in Marrakech waardoor de keuze voor een riad soms erg lastig kan zijn. Lees daarom hier de beste riads om te verblijven.

Meer Marokko

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.