Antigua

Antigua is een stad dat veel te bieden heeft. Het heeft een typisch mid-Amerikaans sfeertje wat je ook goed terug ziet in de huizen.

Wat is er te doen?

Doordat het een iets grote stad is heb ik de highlight voor je uitgelicht:

Kijk uit over de stad

Op de berg achter Antigua staat een wit kruis waarbij je uitzicht hebt over heel Antigua. Het is gratis om te bezoeken en leuk om te zien hoe de stad in elkaar zit.

Beklim de vulkaan

Rond Antigua heb je verschillende vulkanen die je kan beklimmen, maar de meest populaire zijn wel de Acatenango en de Papacaya. Acatenango is een super bijzondere klim en daarnaast zit je ook nog is naast een actieve vulkaan die nog lava spuwt! Je begint in de middag met klimmen, slaapt een nacht op de vulkaan en gaat bij zonsopgang de top op.

De Papacaya is een dagtour van ongeveer 5 uur waarbij je naast een lavastroom omhoog loopt. Pas op voor je sneakers, het kan zijn dan het profiel er een beetje af smelt!

Helaas pindakaas voor ons, het weer was zo slecht dat we geen vulkaan konden beklimmen. Mocht je wel goed weer hebben dan kan je bij alle toeristenkantoortjes de tours boeken. Wij konden nog redelijk onderhandelen qua prijs, maar ga ongeveer uit van €25 per persoon. Hierbij krijg je eten en je tent + benodigdheden voor de nacht. Je kan dan ook nog extra spullen bijboeken zoals een jas of een wandelstok voor ca. €5 per stuk.

Breng een bezoek aan de lokale markt

In Antigua heb je een grote markt met aansluitend het busstation waar alle chickenbussen samen komen. Het is alleen al een beleving om de adembenemende chickenbussen te bekijken. De een is nog mooier versierd dan de ander. Het leuke is dat het een echt marktsfeertje is met schreeuwende marktlieden, zelf de buschauffeurs van de chickenbussen schreeuwen mee om mensen in de bus te krijgen.

De markt zelf is zeer lokaal en ze verkopen werkelijk waar alles. Van kleding tot bijzonder eten als koeienogen en varkensstaarten. Er lopen hier dan ook weinig toeristen maar je kan er zeker voor een goede prijs van alles krijgen.

       

Koop je souvenirs bij Plaza Central

Als je op het plaza central loopt zou je niet denken dat je hier je souvenirs kan kopen. Nu zit er een giga binnenmarkt verstopt aan het plein vlak bij Wendy’s. Je ziet aan de buitenkant alleen een lichtelijk enge vrouwelijke pop staan waarbij je een steegje in moet lopen naar de binnenmarkt. Eenmaal hier vind je meer dan 80 stalletjes met duizenden souvenirs.

Waar te eten

Antigua is een stuk duurder dan de rest van Guatemala en het heeft mij dan ook behoorlijk wat moeite gekost om locale restaurants te vinden voor een laag budget. Daarnaast zitten veel restaurants verstopt op de binnenplaatsen waardoor je ze niet vanaf de weg kan zien.

Gelukkig zijn er zeker wat verstopte pareltjes! Goed lokaal en goedkoop eten vindt je bij La Cocina de Paula. Wil je echt lokaal eten? Ga dan zeker naar een bijzondere en goedkope plek Tienda la Cancha, waarbij je door een winkel heen moet om bij het ‘restaurant’ te komen. Het is dan ook een super klein restaurantje waarbij je keuze hebt uit kip, rundvlees of varkensvlees. Wij hadden de soep met rundvlees en een kippenstoof, allebei super lekker!

Mocht je even geen zin hebben in lokaal eten dan kan je ook een vette bek halen bij de Mc Donalds, een prima burrito halen bij Taco Bell en natuurlijk een burger bij Wendy’s of Burgerking. Zoals je leest zijn er nogal veel snacks aanwezig!

Waar te drinken

In de stad kan je op verschillende plekken drankjes doen. Om de avond te beginnen kan je bij Selina hostel of Rainbow Café een lekkere cocktail drinken. Daarna is het leuk om naar Bullseye te gaan. Hier vind je ongeveer 4 verschillende cafe’s op 1 binnenplaats die allemaal leuke acties hebben als ladiesnight en happy hours.

Tot slot kan je op zaterdag helemaal los gaan bij de ‘poolparty’. Beetje grimmig maar zeker leuk om mee te maken. Je vertrekt rond 1 uur in de nacht naar de poolparty dat ongeveer 20 minuten rijden is vanaf de stad. Hier vindt je een leeg zwembad wat omgebouwd is tot echte rave party!

Waar te verblijven

Een tof hostel is zeker Selina’s. Zeker als reiziger alleen is deze aan te raden. Als stel is Posada Juma Ocag een schattig boetiek hotel voor een lage prijs een aanrader.  Mocht je echt weinig budget hebben, dan kan je verblijven in het Banana Hostel maar dit is dan ook echt heel erg basic.

 

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.