Auto huren in Marokko

Marokko is een land die je het beste kan zien als je zelf rijdt. De wegen zijn goed en makkelijk te berijden. Je zult onderweg je ogen uitkijken en veel willen stoppen. Geloof mij, de ene weg is nog mooier dan de ander!

 

Waar een auto huren?

Er zijn veel aanbieders, maar als je boekt via Sunnycars ben je altijd volledig verzekerd. Hierdoor heb je nooit een discussie over een krasje en kan je achteraf niet voor hoge boetes komen te staan.

Reisblondie Morocco Car rental

Waar moet je rekening mee houden?

Het huren van een auto in het buitenland is altijd anders dan in Nederland. De verkeersregels en rijgewoontes kunnen net iets afwijken.

De verkeersregels

In Marokko zijn de verkeersregels gelijk aan die van Nederland. Er is wel op bijna alle wegen een snelheidslimiet. Het staat goed aangegeven op de borden. Houd je hier echt aan, ze controleren zeer veel en geven graag boetes hiervoor! Op de snelwegen mag je 120 km/h, maar op iedere andere weg mag je maximaal 60 tot 80 km/h.


De politie

Helaas wordt de politie in Marokko slecht betaald en verdienen ze graag bij aan de toeristen.  Hieronder een paar tips om de politie slim af te zijn:

  • Rijdt NERGENS te hard, dat geeft ze een reden om jou een boete te geven.
  • Voordat je in de auto stapt, is het verstandig om veel cash geld te verstoppen. Als je aangehouden wordt, kun je op die manier maximaal 10 euro geven.
  • Doe alsof je alleen Nederlands spreekt! Als je doet alsof je geen Engels of Frans spreekt, zult de politie je door laten rijden. Geloof mij, het werkt!
  • Geef nooit je rijbewijs af maar laat hem zien. Op die manier kunnen ze je niet chanteren om meer geld in ruil voor je rijbewijs.


Zeker op de wegen rond Marrakech word extreem veel gecontroleerd. De tolweg is daarin tegen een stuk fijner, zeer goedkoop en hier heb je geen politiecontroles. Advies: neem deze. Dat scheelt je een hoop stress onderweg.


De grote steden

Het rijden in de grote steden is een uitdaging door de vele scooters en taxi’s die om je heen rijden. Vaak zijn ook de centra van de grote steden autovrij. Google maps zal aangeven dat je er kan komen met de auto, maar vaak is dit niet het geval. Zoek dus van tevoren een parkeerplaats in de buurt van je hotel en loop de rest. Dit scheelt je een hoop stres in de kleine straatjes.

Reisblondie Morocco Car rental

Meer Marokko

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.