Auto huren in Oman

Zelf rijden in een land als Oman is een waar feest. De wegen zijn soms nog beter dan in Nederland en de vrijheid van een auto heb je in dit land zeker nodig. De afstanden zijn redelijk groot en er is weinig openbaar vervoer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden?

 

Wel of geen 4×4?

Als je in Oman de woestijn in wilt, dan heb je over het algemeen een 4×4 nodig. Deze zijn natuurlijk een stuk duurder dan een kleinere auto. Je kan er ook voor kiezen om een shuttle service te boeken. Alle camper in de woestijn bieden dit aan. Dit kost je alleen wel zo’n 80 euro. Daarnaast zijn de wegen in bergen minder goed geasfalteerd waardoor een 4×4 toch een aanrader is. Mocht je het dus kunnen missen, dan zou ik niet besparen op de auto.

 

 

 

Verkeersregels

In Oman zijn ze strikt met verkeersregels. Er staat op de meeste wegen om de kilometer (geen grap) een flitspaal. Rijd dus NERGENS te hard, anders word het een zeer dure grap. Verder zijn de verkeersregels hetzelfde als in Nederland. Let wel op: de afslagen op de snelwegen zijn heel kort, deze mis je dus zo! Wil je van de snelweg af, sorteer dan op tijd voor.

 

Waar een auto te huren?

Er zijn onwijs veel aanbieders waardoor je een beetje zoek kan raken. Het belangrijkste is dat je een volledig verzekerde auto neemt. In de bergen liggen veel grote stenen die je auto kunnen beschadigen. Daarnaast rijden sommige omani erg hard langs waardoor een ster in de ruit zo gemaakt is door de vele steentjes.

Een van de maatschappijen die goede auto’s aanbiedt is Sunnycars en Thrifty. Vooral Sunnycars biedt de auto’s volledig verzekerd aan waardoor je achteraf niet met hoge kosten kan zitten.

 

Wat kost een auto huren?

De kosten zijn heel verschillend per seizoen. Wij hadden voor een 4×4 gekozen omdat rijden in de woestijn op onze bucketlist stond. Voor 12 dagen waren wij 800 euro kwijt aan een 4×4 all in. 

 

Meer over Oman

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.