Bezoek de Blue Lagoon voor niks!

Als je aan IJsland denkt, dan denk je al gauw aan de Blue Lagoon. Dit is een kratermeer wat door zijn mineralen en helder blauwe kleur zeer populair is geworden. Niet voor niets natuurlijk, want het is prachtig! Helaas zit er aan het bezoek van de Blue Lagoon een flink prijskaartje. De grote vraag is dan ook, is dit het waard? 

Het originele meer waar het spacentrum Blue Lagoon zich in bevindt is heel groot. Het spacentrum is het gedeelte waar je voor betaalt en waar je in het verwarmde water kan zwemmen. Zoals je leest is het water verwarmd, want van origine is het water niet warm maar lauw.

Het is altijd een keuze om de Blue Lagoon te bezoeken, maar mijn voorkeur had het niet aangezien het er van binnen uitzag als een spacentrum zoals wij in Nederland hebben en je er ruim 80 euro voor betaald. Daarvoor ben ik niet helemaal naar IJsland gekomen.

Hoe kan je het gratis bezoeken?

Om toch het mooie natuurverschijnsel te zien (want dat is het!) kan je het originele meer gratis bezoeken. Er is namelijk een looppad aan de linkerzijde van de parkeerplaats van de Blue Lagoon.

Nadeel: je mag hier absoluut niet zwemmen.

Desalniettemin is het uitzicht adembenemend en kan je de mineralen in het water voelen. Een bezoekje waard dus!

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.