Bezoek het magische Ait-Ben-Haddou

Hallo wereldwonder! Maak je een rondreis door Marokko of wil je een tof uitstapje vanaf Marrakech? Bezoek dan zeker Ait-Ben-Haddou. Dit wereldwonder ligt midden in het Atlasgebergte waardoor de omgeving ook een feest is.   

Hoe kom je er?

Vanaf Marrakech is het ongeveer 3 uur rijden. Je kan dit met een dagtour doen, maar ik raad je aan om zelf te rijden en in de buurt te overnachten. Je kan dan namelijk de zonsondergang en zonsopgang zien, wat het nog indrukwekkender maakt. Onderweg zul je aan aantal keer willen stoppen omdat de weg erheen een waar feest is. Je gaat namelijk dwars door het atlasgebergte waar je omringt wordt met besneeuwde bergtoppen. Morocco travel Reisblondie

Wat is er te doen?

Ait-Ben-Haddou is een dorpje in de berg gebouwd. Het is niet meer bewoond en wordt nu voornamelijk gebruikt voor filmsets. Het is gratis te bezoeken en je kunt door de kleine straatjes rondlopen. Tegenover de berg zijn veel rooftops waar je, met uitzicht op de Ait-Ben-Haddou, een thee kunt drinken.  

Waar te overnachten?

Mocht je willen blijven, dan kan je bij Ait-Ben-Haddou overnachten. Een aanrader is Guest House Bagdad, Kasbah Isfoula en Tigmi Hamid. Ait Ben Haddou Reisblondie

Meer Marokko

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.