Campeche

Campeche is een dorpje op 2 uur afstand vanaf Merida. Heb je een auto? Stop dan onderweg bij Kabah, een tempel complex tussen Merida en Campeche. Mijn advies is om niet naar Uxmal te gaan, aangezien de entree ruim 420 peso(21 euro) per persoon is.

                            

Wat is er te doen

Campeche is een heel kleurrijk klein dorpje. Meer dan het dorp bekijken is er dan ook niet te doen, maar het sfeertje is fantastisch. Het is een goede tussenstop tussen Merida en Calakmul. Ben je toevallig op een zaterdag in Campeche? Koop dan je souvenirs op de markt. Deze markt bevindt zich op het centrale plein en de verkopers zijn allemaal afkomstig uit het dorp.

Waar te eten

Ontbijt bij Luan. Dit is een fijn tentje met heerlijke (gezonde) gerechten.

Ga einde van de dag naar Calle 59. Alle restaurants bouwen hun terras op straat. Het is heel erg sfeervol en je kan hier perfect restaurant hoppen.

                        

Waar te verblijven

Binnen de stadsmuren is het leuk om bij Hotel Maya ah Kim Pech te verblijven. Dit is een lief klein hotel met een mini zwembadje. Daarnaast zitten er ook leuke hostels in het centrum. Zorg ervoor dat je dicht in de buurt van de stadsmuren zit, zodat je alles op loopafstand hebt.

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.