Campervan huren in Portugal: de tips

Ben je misschien van plan om met een campervan door Portugal te reizen? Ik zeg doen! Het geeft je het ultieme gevoel van vrijheid wat vooraf geboekte hotels je niet kunnen geven. Daarnaast kan je je eigen route en bestemmingen kiezen op de dag zelf, want je bent nooit afhankelijk van boekingen. Het weer in Portugal kan erg verschillend zijn per plek, hier kan je makkelijker rekening mee houden met een campervan. 

Wat moet je weten voordat je boekt

Sinds corona is er een grote opmars in campers binnen Europa. Logisch, want je bent op deze manier nergens afhankelijk van en met een eigen camper kan je makkelijk de grens over. Nadeel: de regels rond campers zijn het afgelopen flink aangescherpt, zeker in Portugal. Zo mag je niet wildkamperen (de boetes zijn niet mild!) en mag je sommige stranden niet op. De onderstaande regels zijn van toepassing in Portugal:

  • Wildkamperen is absoluut verboden.
  • Vuil watertanken mogen alleen geleegd worden in de daarvoor bestemde locaties. Hier staat een flinke boete tegenover als je het ergens anders doet.
  • Grote campers (motorhomes) en caravans zijn op de meeste kleine stranden en in kleine dorpen verboden.
  • Er staan borden aangegeven waar je wel of niet in mag met de grote camper of caravan.
  • Er zijn veel tolwegen in Portugal, dit moet je of direct betalen of achteraf.
  • De verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland.

De regels zijn aangescherpt aangezien de lokale bevolking erg veel overlast ervaart van de vele campers en motorhomes. Niet zo gek natuurlijk, want als je eigen straat altijd vol zou staan met campers dan zou jij daar ook niet gelukkig van worden. De belangrijkste regel is dus: Denk aan de lokale bevolking en houd ALLES schoon rond je camper!

Waar kan je een camper boeken?

Een hele fijne verhuurmaatschappij in Portugal is Indie Campers. Zij bieden zeer goede, schone campers aan met fijne verzekeringen en uitrustingen zoals picknicktafels en een toilet. Het depot zit vlakbij Lissabon of bij Faro. Je kan er ook voor kiezen om van Lissabon naar Faro te rijden. Er zit dan wel een meerprijs aan verbonden.

Moet je altijd op campings staan in de nacht?

Officieel: ja. Een camping kost gemiddeld 20 euro per nacht voor een medium grootte campervan. Gelukkig zijn er nog plekken waar je in de nacht wel ‘mag’ staan. Download de app: Park4night. Op deze app is per locatie precies aangegeven of je er mag staan ja of nee. Tevens is er aangegeven of er faciliteiten zijn zoals een toilet of water. Sommige parkeerplaatsen zijn niet heel gezellig, maar het is in ieder geval gratis!

Wat moet je meenemen van huis?

De campers hebben over het algemeen altijd een goede uitrusting. Dat wilt zeggen dat je geen beddengoed of servies mee hoeft te nemen. Vaak zit er wel maar 1 theedoek in. Het is handig om hiervan een extra mee te nemen. Daarnaast zijn handdoeken vaak niet inbegrepen. Neem deze dus ook mee! Mocht je een wijndrinker zijn, dan zijn plastic wijnglazen ook handig om mee te nemen…

Meer Portugal

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.