Canggu

Canggu

Vlakbij Seminyak ligt het populaire plaatsje Canggu. Hier heb ik 3 maanden gewoond en is naar mijn mening de allerbeste en chillste spot op Bali. Het is klein maar fijn en je hebt de westerse tenten in combinatie met de prachtige rijstvelden en locals van Bali. Het is ook de perfecte uitvalsbasis om vanaf hier op en neer naar Kuta en Seminyak te gaan. In de afgelopen jaren is het overigens wel heel populair geworden, maar gelukkig nog wel minder druk dan Kuta of Seminyak.

 

Waar te eten

ONBIJT & LUNCH

In Canggu zitten veel populaire restaurants. Voor een stevig ontbijt kan je je dag beginnen bij Crate Cafe. Hier kan je fantastisch ontbijten met grote gekleurde smoothies. Daarnaast zijn Betulnut cafe (gezonde ontbijtjes) en Monsieur Spoon (Franse ontbijtjes en echt verse croissants).

DINER

Het liefste eet ik zelf altijd bij lokale Warungs (restaurants). Wil je wel Indonesisch eten maar durf je een straatwarung nog niet aan? Ga dan naar Warung Dandelion. Hier heb je fantastische Rendang en Curries. Voor de perfecte burger ga je naar Deus cafe. Op Dinsdag kan je bij Deus een tattoo zetten bij je hamburger!

Wat is er te doen

Canngu staat bekend als surfplek. Let wel op, de golven zijn hier een stuk hoger dan in Kuta/Semiyak. Ben je nog niet zo’n pro dan is het ook heerlijk om te kijken naar de surfers.

BEACHCLUBS

Wil je even geen zand tussen de tenen? Ga dan naar de prachtige beachclubs. Populaire clubs in Canggu zijn Finns beachclub en La Brisa. Finns is iets duurder en maar hier betaal je geen entree. Bij La Brisa betaal je 200.000 IRP, (12 euro) maar hoef je niet voor je bedje/loungezak te betalen.

SHOPPING

Wil je graag souveniers shoppen zonder extreme drukte? Ga dan naar Love Anchor Canggu. Deze kleine bazaar ligt aan Jalan Pantai Batu Bolong en je kan hier van alles kopen. Na het shoppen kan je hier ook een drankje doen met een fantastische sfeer.

BEERPONG

Old Mans is een van de meest populaire tenten in Canggu. Op woensdagavond is er altijd beerpong bij Oldmans wat het nog fantastischer maakt. Je kan je aanmelden met een groep en leuke prijzen winnen. Naast Beerpong is Old Mans een fantastische bar om backpackers te ontmoeten en tot in de laatste uurtjes te dansen. Wil je een te gek feestje meemaken? Ga dan op donderdag en zondag naar Pretty Poison. Dit is een bar met een leeg zwembad waar de skaters hun kunstjes laten zien.

Waar te slapen

In Canggu zitten veel hostels en hotels. Op zoek naar een partyhostel? Ga dan naar Lay Day Surf Hostel Canggu. Toch liever een rustig hostel? Kies dan voor The Farm Hostel Canggu. Mocht je toch liever geen hostelkamer maar een privékamer willen, dan is hotel Semimpi een grote aanrader. Het bijzondere aan dit hotel is dat ze een bioscoop in het zwembad hebben!

Populaire Bali blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.