Cartagena

Een stad van kleur, zo kan je Cartagena het beste beschrijven. Van extreme drukte tot lokale salsa disco’s, in Cartagena heb je het allemaal!

Cartagena bestaat uit the old town en Boka Grande. Boka Grande is het nieuwe gedeelte van de stad wat voornamelijk uit wolkenkrabbers bestaan. Hier komen dan ook veel Colombianen die op vakantie zijn aangezien dit aan het strand ligt.

The old town is het kleurrijke gedeelte van Cartagena en bestaat uit 3 verschillende wijken: Cueta, San Diego en Getsemani. Cuenta is het gedeelte waar de vele Amerikanen vanuit de cruiseschepen gaan shoppen. Het is dan ook het meest toeristische gedeelte waar je veel wordt lastiggevallen door de straatverkopers. Des al niettemin is het een schattig gedeelte van de stad met vele kleurrijke straten en leuke boetiekjes. Getsemani is het leukste deel van het oude centrum. Van hippe restaurants tot lokale winkeltjes, je vindt het hier allemaal. Loop hier dan ook gerust rond en bezoek alle straten.

Wat te doen

Om de dag te beginnen kan je vroeg van start gaan met een wandeling door de stad. Met mazzel kan je op werkdagen om 7 uur in de ochtend mee met een gratis stadswandeling. Die gaat van start op het plein plaza de La Trinidad in Getsamani. Het kan zijn dat de gids niet op komt dagen aangezien hij dan geen zin heeft. De tour kan je overigens met gemak zelf doen aangezien de oude stad niet heel groot is en er geen echte onveilige plekken zijn. In Cartagena is het over het algemeen heel heet. Hierdoor heb je minder de behoefte om de hele dag in het oude centrum te zitten.

 

Ga in de loop van de middag richting het strand tussen de oude stad en Boka Grande in. Hier kan je even zwemmen en afkoelen van je wandeltocht. Er worden veel tours aangeboden richting Playa Blanca, een strand waar je met een bootje heen kan. Dit kan erg leuk zijn, maar let wel goed op of je niet in de zoveelste vakantie zit van de Colombianen. Mocht dat wel zo zijn kan ik adviseren om geen tour te boeken aangezien je bij aankomst valt over alle schreeuwende Colombianen op een overvol strand.

Sluit je middag af met een biertje op het plaza de La Trinidad in Getsamani. Hier komen veel locals heen en er worden foodtrucks opgezet met heerlijke spotgoedkope burgers en hotdogs. Het sfeertje is dan ook zeer Colombiaans. Het is ook leuk om biertjes te halen bij een supermarkt en de dag af te sluiten bij de zonsondergang bij Cafe del Mer. Je kan natuurlijk ook bij het cafe zelf zitten maar dit is behoorlijk aan de prijs.

       

Wil je nog even de avond uit dansen? Ga dan nog even salsa dansen bij Havana, een van de oudste en bekendste salsaclubs van Havana. Het is wel iets aan de prijs, maar 1 drankje kan vast geen kwaad!

Waar te eten

Cartagena is over het algemeen duurder dan andere steden in Colombia. Hierdoor is het ook iets lastiger om een goed restaurant te vinden voor een backpackers budget. In Getsamani heb je 3 restaurants op een rijtje die erg goed zijn namelijk Chachara (hele goede burgers), Di Silvio Trattoria (Italiaan) en Demente (tapas en cocktails). Ga je liever voor een snelle hap dan zijn de foodtrucs op het plein aan te raden.

  

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.