de 5 must do’s in Muscat

de 5 must do’s in Muscat

Muscat is een stad die je zal doen verbazen. Het is extreem schoon en breed opgezet en de bevolking is meer dan vriendelijk. De cultuur spat van de straten af en overal kijk je je ogen uit. Een must visit dus!

 

Wat is er te doen?

Bezoek de Sultan Qaboos Moskee

Maak je geheugenkaart maar leeg, want die heb je nodig voor deze moskee. Het is de grootste moskee van Oman en dan ook het ‘trots’ van de stad. Als toerist mag je de moskee gratis bezoeken. Let wel op: je bent alleen welkom op maandag tot en met donderdag tussen half 9 en 11 uur in de ochtend. Daarna is het uitsluitend te bezoeken voor Omani.

Tevens is het hier nodig om respectvolle kleding te dragen, dat wilt zeggen: lange rok/broek en lange mouw voor de dames (enkels en polsen mogen niet zichtbaar zijn) en een hijab.

Reisblondie Oman Muscat

 

Bekijk het bijzondere opera house

Het opera house van Muscat is een waar kunstwerk. Het gebouw is niet te missen vanaf de snelweg. Dit gebouw is opgericht ter ere van de huidige sultan omdat hij zo van de opera houdt. Je kunt rond het gebouw lopen wat al zeer bijzonder is. Tevens kan je een rondleiding krijgen in het gebouw zelf, maar dit is iets minder indrukwekkend.

 

Bezoek een van de vele Souq’s

Er zijn veel markten genaamd souq’s waar je prachtige souvenirs of kleding kan kopen. Een van de meest bekende souq is de Mutrah Souq en dat is niets voor niets. Je kan hier letterlijk verdwalen door de vele gangen van deze overdekte souq. Een andere souq die een bezoekje waard is, is Souq al Jumah.

Loop langs de boulevard

Muscat heeft een prachtige boulevard waar de stad duidelijk trots op is. Het is dan ook geen straf om de auto te parkeren en rond te lopen langs de boulevard. Je kan hier ook langs het Al Jalali Fort rijden en deze beklimmen.

Drink cocktails bij de luxe hotels

In Oman is het niet toegestaan om in het openbaar alcohol te drinken. Alcohol is dan ook niet te verkrijgen in de supermarkten of restaurants. Ook bij de minder luxe hotels zul je geen alcohol vinden. Heb je toch behoefte om de dag af te sluiten met een (redelijk) betaalbare cocktail? Ga dan naar The Chedi. Dit hotel is overigens echt een bezoekje waard, je zult je ogen uitkijken.

Hotel W heeft ook verschillende restaurants en bar’s waar je een cocktail kunt drinken.

Waar te eten in Muscat

De sfeer van het echte uit eten zoals wij dat kennen, is in Oman niet zo bekend. Over het algemeen eten de Omani kip of vis met rijst. Wel eten ze ook veel humus. Wil je een hele bijzondere (aparte) ervaring opdoen? Eet dan bij Bin Ateeq. Je zit hier in een klein apart zaaltje onder TL licht met plastic tafellakens maar geloof mij, het is een bijzondere ervaring! Wil je toch liever gezellig en romantisch eten, dan is Marina, W hotel of The Chedi een aanrader.

Meer Oman

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.