De adembenemende bergen van Alora, Andalusië

Als je aan Andalusië denkt, denk je gauw aan de steden zoals Malaga, Cordoba en Sevilla. Zonde, want het binnenland heeft zo veel te bieden! Een van de beste spots om de bezoeken is het gebied rond Alora. 

Hoe kom je er?

Vanaf Malaga kan je met de auto in ca. 1 uur in Alora zijn. Je kan er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Deze doet er 30 minuten over. Vanaf Sevilla doe je er 3 uur over met de auto en 2 uur met de trein.

Let wel op: deze trein stopt hier maar 2 keer per dag, dus goed uitplannen!

 

Wat is er te doen

In dit gebied is heel veel te doen en te zien. Vooral de natuur is adembenemend. Verblijf hier dan ook minimaal 2 nachten.

  • Ga paardrijden

Wil je op een echte unieke manier dit gebied verkennen? Ga dan paardrijden met Marc van Horse Riding el Chorro. In deze 3 uur durende rit legt hij je alles uit over het gebied en leert hij je de basistechnieken van het paardrijden. Je gaat met de paarden dwars door de bergen, waarbij je uiteindelijk naast de bergklimmers op de berg staat. Als je de basistechnieken onder de knie hebt, dan mag je zelfs een stuk galloperen!

Horse riding Andalusia Reisblondie

Horse riding Andalusia Reisblondie

 

  • Loop de Caminito del Rey of de Via Ferrato El Chorro

Dit gebied is voornamelijk bekend om de Caminito del Rey. Dit is een wandeling dwars door de bergen en kloven van Andalusië. Het is een mooie wandeling van ca. 2 uur waarbij je van de ene kant naar de andere kant van de kloof loopt.

Nadeel: de Caminito is erg populair waardoor het ook behoorlijk toeristisch is.

Sta je open voor wat meer avontuur? Doe dan de Via Ferrato in plaats van de Caminito. Hierbij zit je gezekerd en klim je langs de bergen. Ook moet je met een zipline naar de overkant!

 

  • Ga klimmen

Actievelingen opgelet! Het gebied is voornamelijk bekend bij de vele klimmers. Ben jij zelf een klimmer? Dan kan je hier je lol op! Er zijn vele campings waar je kan oefenen op klimmuren voordat je de berg op gaat.

Bezoek de vele meren

Rond el Chorro vind je de veel meren met helderblauw water. Vooral in de zomer natuurlijk een groot feest. Vooral de Presa Conde de Guadalhorce is een bezoekje waard!

 

Waar te verblijven

In Andalusië zitten vele Finca’s waar je kan verblijven. Er is er een die er duidelijk uit springt, namelijk Finca Viva la Vida. Deze boutique B&B is dit jaar helemaal opgeknapt en bevindt zich in Alora, het hart van Andalusië. Zij hebben meerdere kamers die tot in de puntjes verzorgd zijn. Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de vele sinaasappelbomen.

 

Finca, andalusia Reisblondie

Meer Spanje

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.