De beste apps voor op reis

Hoewel we vroeger alles met kaarten en rondvragen deden, heeft de technologische wereld het reizen wat dat betreft een stuk makkelijker gemaakt. Ook zonder internet te hebben, zijn sommige apps erg handig om je uit de brand te helpen. 

Tijdens het reizen is het gebruik van apps tegenwoordig heel normaal. Ben je lang in een land? Kies er dan voor om eventueel een simkaart met internet aan te schaffen. Hierdoor ben je altijd bereikbaar en kan je je locatie makkelijk delen met het thuisfront.

Apps die tijdens het reizen handig zijn:

Booking.com of AirBnB

Met deze apps kan je overal ter wereld last-minute een hotel boeken. Vaak zijn de kamers op Booking.com goedkoper dan wanneer je bij het hotel boekt. Gek eigenlijk, maar tegenwoordig is dit helaas wel zo.

Map.me

Een van de allerfijnste apps voor onderweg. Je kan de kaarten downloaden, waardoor je altijd een route kan volgen, ook als je geen internet hebt. Daarnaast kan je de hotspots opslaan wat erg handig is als je vooraf alles uitgezocht hebt. Deze zijn altijd offline beschikbaar.

Valuta

Om ervoor te zorgen dat je niet zomaar teveel betaalt bij een wisselkantoor, is een valuta app een must. Let wel op: de apps gebruiken de zeer actuele wisselkoers. Er zal dus altijd een klein verschil in zitten. Een verschil groter dan 10 euro kan het niet zijn!

Lightroom

Wil je tijdens je reis je foto’s bewerken? Dat kan heel makkelijk op de Lightroom app. Hierbij bewerk je je foto’s direct vanaf je telefoon en heb je dus geen computer meer nodig.

Polar steps

Ben je lang op reis? Dan is Polar Steps een goede app die jou reis bijhoudt. Het houdt de gemaakte kilometers en route voor je bij. Nog makkelijker: je kan per spot foto’s en tekst toevoegen die de app uiteindelijk samenvat in een boek.

Nederland Wereldwijd

Deze app houdt je goed op de hoogte qua ontwikkelingen in een land. Je krijgt een melding als er nieuwe ontwikkelingen zijn en je kan hier goed zien wat de bepaalde kleurcode van een land is. Zeker in deze huidige Covid pandemie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. De Nederland Wereldwijd app is altijd up-to-date.

 

Reisblondie Muscat

Meer in de buurt van Nederland

Reisfavorieten

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.