De beste reisroute door Portugal met een camper in 1 week

Ben jij ook van plan om met een camper door Portugal te reizen? Zeker doen! Het is een gevoel van ultieme vrijheid wat je nooit zult krijgen met hotels. Daarnaast is het ook nog is een stuk goedkoper. Win-win dus! 

Als je door Portugal rijdt, zal je merken dat je je er weken kan vermaken. De wegen zijn prachtig en iedere stop is het waard. Heb je toch maar een week de tijd? Overweeg dan om een campervan te huren. Waar je het beste een campervan kan huren, lees je hier.

Met een campervan ben je veel flexibeler. Dat is prettig, want het weer is op veel plekken erg verschillend door harde wind. Het kan op de ene plek 30 graden zijn, waarbij het om de hoek soms maar 20 graden is.

Reisblondie Portugal Beach

De ideale route door Portugal in 1 week (met een camper)

Onderstaand de ideale route van Lissabon richting de Algarve. Je kan deze route starten in Lissabon of rond Faro. Dit is handig, want zo kan je altijd de beste vliegtickets boeken!

Reisroute Portugal 1 weekTIP: download de app Maps.me en voeg alle bovenstaande plaatsen toe aan de map Portugal. Zo heb je altijd de hoogtepunten bij de hand en rijd je nergens per ongeluk langs!

Reisroute

Dag 1: Starten in Lissabon

Kom je vroeg aan? Neem dan een uber naar Lissabon of haal direct je camper op. Een dagje Lissabon is natuurlijk een groot feest!

Vanaf Lissabon kan je doorrijden naar Setubal. Bezoek vlak voor Setubal het strand Praia de Galapinhos. Een erg mooi strand vlak voor Setubal. Setubal zelf is een klein havenplaatsje waar de ferry vertrekt richting het zuiden. Je kan hier ook omheen rijden via de snelweg, maar de weg langs de kust is erg mooi en het boottochtje is het helemaal waard. Eindig de dag vlak voor Sines. Hier heb je een prachtige wijnboerderij waar je kan kamperen. Lees hier alles over deze wijnboer.

Dag 2: De kust af richting Villa Nova de Milfontes

De kustlijn van Portugal is daadwerkelijk prachtig. Deze zul je vandaag dan ook zien! Vlak buiten Sines heb je een prachtige parkeerplaats waar je met je camper kan staan. Deze parkeerplaats bevindt zich voor Praia da Samoqueira. Een perfecte spot voor een kop koffie!

Vervolgens rijd je verder langs de kustlijn richting Villa Nova de Milfontes. Dit is een schattig dorpje met fantastische stranden. Het voordeel van deze plek is dat de meeste stranden zich in een baai bevinden. Hierdoor zit je beschut tegen de harde wind.

Tot slot kan je de dag afsluiten bij de bar op Praia do Farol. Hier kijk je prachtig uit over de zee.

BELANGRIJK: Vanaf Villa Nova de Milfontes tot en met Faro is het lastiger om ergens voor de nacht te mogen parkeren. Er zit een grote camping in Villa Nova, maar dit is geen aanrader. Kijk goed op de app Park for Night! Meer tips voor je camper lees je hier.

Sunset Portugal Beach Reisblondie

Dag 3: Chillen op het strand bij Sagres

Vanaf Villa Nova kan je de kust verder afrijden richting de Algarve. Dit is een wederom een mooie kustweg waar je overal kan stoppen voor een kop koffie of lunch met prachtig uitzicht. Een must-stop is rond Praia do Amado. Hier gaan alle ervaren surfers heen met hun campers. Het is dan ook druk maar het heeft een echte surfersvibe! Op dit strand zit ook een klein restaurantje waar je prima kan lunchen.

Sagres is een klein dorpje dat ook een surferssfeertje heeft. De zonsondergang is hier fantastisch!

Dag 4: De bizarre kustlijn rond Lagos

Vanaf Sagres is het een klein stukje naar Lagos. Rijd eerst nog door Burgau. Dit kleine dorpje geeft je het echte Portugese sfeertje met kleurrijke huizen en kleine straatjes.

In en rond Lagos is het druk in het hoogseizoen. Correctie: heel druk. Ben je vroeg in Lagos? Ga dan de punten Praia do Carnaval, Praia do Barranco do Martinho en Ponta da Piedade af. Rijd vervolgens door naar Alvor. In Alvor heb je het prachtige strand genaamd Praia dor Tres Irmãos. De zonsopgang is hier adembenemend! Ben je hier rond de lunch? Ga dan naar Sereia, een klein visrestaurantje.

Sunrise Portugal Reisblondie

Naast Alvor ligt het dorpje Portimão. Dit is een authentiek portugees dorp. Hier kan je goed eten bij de haven. Vlak buiten de stad zitten verschillende park-for-night’s.

Belangrijk: In Lagos zelf kan je niet goed gratis parkeren met de camper voor de nacht. Kies ervoor om of door te rijden naar Alvor of Portimão, of om op een camping te overnachten. 

Dag 5: Via Portimoa naar Evora

Vandaag begin je de dag bij Algar Seco. Dit is een prachtige grot waar het water doorheen stroomt. Ben vroeg, anders zal je niet de enige zijn. Het water staat laag waardoor je ver naar beneden kunt kijken. In de middag staat het water hoog waardoor je in de grot kunt zwemmen (wel met een flinke stroming, pas hier goed op!)

Reisblondie Portugal Travel

Vervolgens kan je doorrijden naar Praia da Marinha, een van de mooiste stranden van Europa. Dit is een populaire plek, omdat de rotsen de vorm van een hartje maken!

Begin daarna de tocht richting Evora. Deze stad staat bekend om de goede wijnen en het fijne Portugese sfeertje. Let op: onderweg kom je langs prachtige zonnebloemvelden in de zomer!

Een MUST go in Evora is restaurant Botequim da Mouraria. Let op: kom een half uur voor openingstijd want er zijn maar 6 plekken beschikbaar. Is het gesloten? Ga dan naar restaurant Pateo of naar de straat Alcarcova de Baixo. Deze straat is in de avond helemaal gevuld met tafels en zitten alle locals hier tot laat te dineren!

Dag 6: Ericeira

Na het bezoeken van de stad begrijp ik goed dat je toch nog even naar het strand wilt! Vanaf Evora kan je gemakkelijk de snelweg nemen richting Ericeira. Dit is een heel bekend surfers plaatsje. Is het te druk? Ga dan de kust af richting Cascais. Deze kustlijn is adembenemend. een MUST stop is dan ook Ursa Beach.  Dit is een secret beach waar je alleen kan komen door een hike van ongeveer een half uur. Maar geloof mij, het is het helemaal waard!

Eindig de dag vlak bij Cascais op een van de beste gratis parkeerspots bij restaurant Mar do Guincho (toets dit in voor je navigatie). Het restaurant zelf is niks, maar er zijn meerdere strandtenten langs de weg waar je wel goed kunt eten.

Cascais is een dorpje wat lijkt op het Franse St. Tropez. Alles is dan ook behoorlijk aan de prijs.

Dag 7: Terug naar Lissabon

Langs de kust heb je een prachtige route om Lissabon heen. Hier vind je verschillende stranden waar je nog even kan genieten van de zon voordat je weer naar huis vertrekt. Bij Praia Velha heb je prachtig uitzicht over Lissabon en kan je je camper direct aan de zee parkeren.

Meer Portugal tips

Meer Europa tips

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.