De ideale reisroute door Bali

De ideale reisroute door Bali

Veel mensen denken dat Bali een mini eiland is, maar er is meer te zien dan je denkt!

Onderstaande reisroute is een perfecte combinatie tussen vakantie en reizen. Daarnaast staan er ook minder ontdekte plekken tussen waar je niet tussen het massa-toerisme zult zitten en het authentieke Bali zult ontdekken!

Reisroute Bali

KUTA

Vanaf Denpasar (de luchthaven van Bali) kan je je reis beginnen in Kuta, Seminyak of Canggu.

Kuta is het drukste stadje van Bali en wordt ook wel het ‘Chersonisos van Bali’ genoemd.

Het is een heel populair stadje onder de Australiërs die er komen om veel te drinken. Naast de extreme drukte zijn er ook leuke activiteiten in Kuta. Lees hier alles over Kuta.

SEMINYAK

Iets noordelijk van Kuta ligt Seminyak. Ook heel toeristisch, maar dan de chique en duurdere versie. Het is er duur om te slapen, maar zeker leuk om heen te gaan.  Meer weten over Seminyak.

CANGGU

Vlakbij Seminyak heb je Canggu. Als je je reis relaxed wilt beginnen, begin dan in Canggu. Het is klein maar fijn en je hebt de westerse tenten in combinatie met de prachtige rijstvelden en locals van Bali. Lees hier de tips over Canngu.

UBUD

Omdat Ubud in het binnenland ligt en een beetje in de jungle, is het hier een stukje koeler. De stad is populair geworden door de rijstvelden, yoga en het apenbos. Wat er allemaal te doen is lees je hier! 

SANUR

Vanaf Ubud kan je verder reizen naar Sanur. Dit is een kustplaats die populairder is bij de oudere Nederlanders. Het is dan ook een rustige plaats waar niet heel veel te doen is. Vanaf Sanur gaan de boten richting de nabijgelegen eilanden Nusa Penigan, Nusa Lembogan en de Gili’s. In Sanur zelf is niet heel veel te doen. Wel kan je fantastisch eten bij 3 Monkey’s! Helaas is dit wel aan de prijs.                                 

ULUWATU

Uluwatu is het zuidelijke puntje van Bali. Hier staat ook de populaire Ulu Watu tempel. Helaas is dit erg populair en zal je meer toeristen zien dan tempels. Bij zonsondergang kan je traditionele balinese dans (kecak) kijken bij de Ulu Watu tempel. Een toeristische trekpleister, maar leuk om gezien te hebben! De route richting Uluwatu is leuk om te doen met de scooter.

Je kan hier wel fantastisch slapen in Bali Rocks. Ze hebben maar tien kamers, dus echt even reserveren van te voren. Hier moet je het einde van de week zijn, want elke zondag heb je het beste feest van Bali bij beachclub Single Fin. Zodra de zon onder is, begint de DJ met draaien en sta je samen te dansen bij zonsondergang.

OPTIONEEL IN JE REISROUTE:

AMED

Amed is een dorpje in het Noord-Westen van Bali. Dit is een van de beste plekken om te duiken. Het sfeertje in Amed is super. Het is maar 1 straatje waar je overvallen wordt door de reggae sfeer. Op zoek naar deze sfeer?

LOVINA

Lovina is een klein dorpje aan de noordkust van Bali. Het bestaat uit een lange straat met veel hotels en kleine restaurantjes. Persoonlijk vind ik Lovina niet een grote aanrader. Het is een beetje een vergaande glorie waardoor het niet een heel mooi dorp is. Waarom zou je dan wel naar Lovina gaan? Voor de dolfijnen! Toch naar Lovina?

Populaire Bali blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.