El Paradon

El Paradon ligt op ongeveer 3 uur rijden van Antigua en is niet meer dan een heel klein kustplaatsje wat uit 1 straat bestaat. Het is voornamelijk bekend als surfspot voor de echte surfers aangezien de golven hoog en krachtig zijn. Los van de golven is het strand zelf ook bijzonder aangezien het gitzwart is door de vulkanen.

Wat is er te doen?

In de maanden augustus tot en met december kan je samen met begeleiding babyschildpadden vrijlaten naar de zee. Helaas is stroperij op de eieren niet verboden in Guatemala en worden ze meegenomen als delicatesse voor de bewoners. Hostels in El Paradon hebben daardoor besloten om 20% van de eieren op te kopen om alsnog uit te laten komen. Ze proberen ieder jaar meer eieren op te kopen van de stropers om deze nog een toekomst te kunnen geven.

    

Waar te verblijven

In El Paradon is niet veel keuze qua hotels maar the Driftwood Surfer Hostel staat dan ook met stipt op nummer 1 om te verblijven. Dit is een echt party hostel met een eigen zwembad waar je je met gemak 1 a 2 dagen kan vermaken. De eigenaar is Nederlands en heeft er goed voor gezorgd dat je je niet hoeft te vervelen. Van babyschildpadden vrij laten in de ochtend en bierpong in het zwembad tot crazy Jenga in de avond, er is genoeg te doen. Het bijzondere aan deze plek is dat het heel anders is dan andere plekken in Guatemala. Ze hebben daarnaast ook nog is heel goed eten. In de avond kan je je aanmelden voor het buffet dat iedere avond een ander thema heeft zoals Frans of Amerikaans.

   

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.