Flores

Op zoek naar kleurrijke straten, lokaal eten en prachtig uitzicht over water? Ga dan richting Flores! Flores is een klein schiereiland in het noorden van Guatemala. Vanaf Mexico of Belize is dit vaak de eerste plek in Guatemala waar je heen gaat. Het is ongeveer 8 uur rijden vanaf Belize stad. Let op, bij de grensovergang van Belize moet je 40 belize dollar betalen (€18) als je niet op directe doorreis bent.

                   

Wat is er te doen?

Flores is een klein schiereilandje en wordt ook wel de ‘bulb’ genoemd. Het stadje zelf is klein en je kan overal heen lopen. Voor het stadje zelf is dan ook geen uitgebreide City guide voor nodig. Loop vooral rond om de mooie gekleurde huizen te bewonderen en naar de dagelijkse basketbal wedstijd te kijken van de locals naast het kerkje.

Bezoek het Mayapark Tikal

Naast de kleurrijke huizen is Flores de uitvalsbasis om richting Tikal te gaan, het maya dorp van Guatemala. Vanaf Flores gaan er verschillende bussen richting Tikal. Je kan dit bij je hostel boeken.

       

Jorge’s rope swing

Om tot rust te komen van Tikal van je vanaf Flores met een van de bootjes aan de waterkant naar verschillende plekken voor weinig. Wat erg leuk is, is Jorge’s rope swing. Het is dan ook niet meer dan een rope swing, een duikplank en binnenbanden van vrachtauto’s waar je je biertje in kan drinken in het meer. Zeker een leuke plek om af te koelen en je reisverhalen te delen met de andere backpackers. Probeer met een groepje te gaan aangezien je je taxiboot dan kan delen.

Waar te eten?

In Flores zijn een aantal eetgelegenheden maar voor echt lokaal eten moet je zeker een bezoek brengen aan de brug, de toegangsweg naar het schiereiland. Rond 18.00 uur in de avond bouwen de lokale chefs hun tentjes op en kan je genieten van al het lokale eten voor heel weinig geld. Zeker de chocoladetaart is to die for! Je eet daar je buikje rond voor nog geen €3. Wil je even wat anders dan het lokale eten, ga dan richting Los Amigos hostel, hier is het alleen al een feest om naar binnen te gaan. Ook bij Coolbeans kan je lekker en simpel eten. Wachten op je eten is geen straf hier, ze hebben een grote kast met spelletjes die je kan pakken.

Waar te verblijven?

Het op nummer 1 hostel te verblijven is Los Amigos, een fantastisch hostel met een oosters tintje. Wil je wat meer privacy, dan is Casa Ula een aanrader. Het is een schattige B&B waarbij moeder en dochter alles voor je regelen. Hier is ook een keuken waar je gebruik van kan maken. Aan de andere kant van de brug zit een grote supermarkt waar je tevens ook kan pinnen.

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.