Holbox

Hallo bounty! Holbox is een klein eiland voor de kust van Yucatan, Mexico. Het staat bekend om de rust en mooie stranden en dit ga je hier dan ook zeker vinden!

Hoe kom je er?

Vanaf Cancun kan je de ADO bus nemen naar Chiquilá wat ongeveer 1,5 uur rijden is. Vanaf Chiquilá gaat ieder half uur een boot die je binnen 15 minuten naar het eiland brengt. Op Holbox wordt er alleen gebruik gemaakt van golfkarretjes, motors en fietsen. Een taxi naar je hotel is waarschijnlijk niet nodig, maar mocht je dit toch willen staan de golfkarretjes klaar op de pier.

Wat is er te doen?

Holbox staat voornamelijk bekend om de parelwitte stranden, het fijne –ik ga helemaal niks doen sfeertje- en natuurlijk niet te vergeten: het zwemmen met walvishaaien. Let op, dit is wel alleen in de maanden mei tot en met september. Het zijn extreem serene beesten dus vooral doen! Met de walvishaaien tour kom je ook langs de flamingo velden bij Punto Musquito en ga je snorkelen tussen de pijlstaartroggen. Je hebt hierbij in feite 2 tours in 1 (De tour kost ongeveer 2000 MXN per persoon (€85), maar daar krijg je zeker een fantastische ervaring voor terug! In de avond komen op het centrale plein allemaal kraampjes tevoorschijn waarbij je de verschillende tours kan boeken.

Naast de onderwaterwereld is het tof om een fiets te huren en over de kilometerslange stranden te fietsen. Na een paar minuten fietsen heb je het strand al voor jezelf en kan je heerlijk afkoelen in de helderblauwe zee. Ook is het leuk om het dorpje rond te fietsen en alle toffe graffiti te bekijken.

   

Waar te eten?

Op Holbox zijn heel veel eettentjes aanwezig maar zijn de meesten behoorlijk aan de prijs. Wil je lokaal en goedkoop eten? Ga dan naar Las Pinchas of El Tacoquetome. Hier eet je fantastische taco’s die ook nog eens goed geprijsd zijn!

Waar te verblijven

Wij verbleven in La Diosa Kali Beach Hotel, een erg mooi hotel voor een backpackers prijs. Daarnaast was de locatie fantastisch. Het eiland is duurder dan de rest van Mexico en de gemiddelde prijs van hotels en hostels is erg hoog dus een prachtig resort op het stand zit er voor de gemiddelde backpacker niet in. Ik raad dan ook aan Booking.com goed af te speuren voor een goede deal.

           

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.