Houd de vitamines vast

Het gevoel van thuiskomen na een mooie reis of vakantie is vaak niet super. Alle energie die je hebt gekregen van de zon en het goede leven voel je langzaam uit je lichaam trekken. Daarnaast is die cocktail op het strand en het heerlijke eten niet in de koude kleren gaan zitten. Door de verminderde zonuren in Nederland is het belangrijk dat je ook wat aandacht aan je lichaam geeft bij terugkomst.

Gelukkig zijn daar een hoop oplossingen voor. Een daarvan is een detoxkuur. Hierbij geef je je lichaam de ruimte om te herstellen en alle afvalstoffen te verwijderen. Het is een energieboost die je zeker in de wintermaanden goed kan gebruiken!

Hoe werkt het?

Het ontgiften van je lichaam geeft je veel energie. De afvalstoffen die normaal gesproken in je lichaam zitten worden als het ware verdreven. Hierdoor heeft je lichaam meer ruimte en energie over.

Een fijn bedrijf die deze kuur aanbiedt is SapjeSapje is een Nederlands bedrijf die jou stap voor stap begeleidt in de detoxkuur. Zij denken niet alleen aan jou, maar ook aan de natuur door onder andere geen plastic te gebruiken maar glas. De detoxkuur van Sapje kan je doen in 3, 5 of 7 dagen.

Elke dag drink je tussen 7:00 uur en 17:00 uur bijna ieder uur een sapje en eindig je de dag met een soepje. De sapjes bestaan allemaal uit groente én fruit waardoor ze lekker van smaak blijven.

 

Wat voelde ik in mijn lichaam?

Dit was mijn allereerste officiële detox ervaring en ik moet zeggen, het is mij heel erg meegevallen! Sapje geeft veel tips en recepten voor de dagen voor en na de kuur. Hierdoor geef je je lichaam meer rust en voorbereiding voor de detox. Zelf heb ik een zeer snelle verbranding, maar het hongergevoel is erg meegevallen.

Op de eerste dag was het voornamelijk wennen om geen vast voedsel te eten. In de avond kwam er een lichte hoofdpijn op. Dit is een van de bijwerkingen die hoort bij een detox. Op dag twee werd dit al stukken minder. Op dag drie merkte ik dat mijn energielevel daadwerkelijk verbeterd is. Tevens wordt de behoefte naar suiker ook steeds minder.

 

Toch geen Detox?

Vind je het idee van een detoxkuur toch een beetje spannend? Geen probleem, je kan ook klein beginnen door te starten met bietensap. Een van de lekkerste is deze bietensap. 

In een goede bietensap zit onder andere vitamine A, C, B6 en K. Bietensap is ook een zeer goede aanvulling voor vegetariërs omdat het flink wat ijzer bevat.

Reisblondie Sapje Detox

 

Hoe kan je nog meer de vakantie vitamines behouden?

  • Zorg dat je in de wintermaanden dagelijks vitamine D neemt
  • Zorg voor voldoende beweging, een rondje wandelen is prima
  • Boek een nieuwe reis of kijk ergens naar uit, dit geeft je zeker weten energie!

 

 

Puerto Escondido Reisblondie

Meer voor thuis

Meer Europa

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.