Inpaklijst voor de avontuurlijke reiziger

Ben jij van plan om een avontuurlijke reis aan te gaan? Super gaaf en zeker doen. Hiken in de bergen, zwemmen met (walvis)haaien of een flinke fietstocht? Allemaal super leuk, maar wat moet je nou allemaal in die koffer stoppen? Daar gaat de onderstaande lijst jou goed mee helpen.

Het is soms erg lastig om een koffer/backpack in te pakken, zeker als je het ook allemaal moet meeslepen. Houdt altijd de onderstaande regels aan bij het inpakken van je tas:

REGEL 1: Pak setjes in

Heb je een shirt die eigenlijk alleen maar bij 1 rok of broek staat? Helaas, die mag de koffer niet in. Net zoals strandjurken en hippe uitgaanskleding ga je niet veel dragen. Je sleept het mee voor die 2 keer dat je het zult dragen. Zorg dat je een shirt en broek tenminste met 3 andere broeken/shirts kan combineren. Zo hoef je eigenlijk maar 3 van ieder mee te nemen om 9 verschillende outfits te hebben!

REGEL 2: Zorg voor een hoog kwalitatieve basis

Wat ik hiermee bedoel is het volgende: zorg dat je basiskleding (schoenen, broeken en jassen) van hoge kwaliteit zijn. Er is niks vervelender dan onderweg op zoek te moeten gaan naar nieuwe schoenen. Shirts en korte broeken/rokken mogen van mindere kwaliteit zijn, zodat je deze eventueel kan vervangen. Het is dan ook niet erg om iets achter te laten als het niet veel gekost heeft. Helaas is dit minder duurzaam, maar ervaring leert dat de wasserettes in het buitenland toch veel kleding niet goed zullen behandelen.

REGEL 3: Ga voor laagjes

Trek je dikke kleding aan in het vliegtuig. Als je naar een warme plek gaat, is vaak 1 trui voldoende. Zorg wel voor minimaal 1 tot 2 lange mouw T-shirts zodat je lagen aan kunt trekken. Ga je naar een koud land? Neem dan minimaal 1 thermosetje mee, dit gaat je een hoop ruimte schelen qua truien.

Wat moet je niet vergeten

Een paspoort, creditcard en portemonnee zul je niet snel vergeten maar de onderstaande items wel!

  • waterzak 
  • Externe oplader
  • Camera
  • Wereldstekker
  • Lifestraw (waterfilter)
  • On-body fannypack (erg handig voor in de bussen of in de auto)
  • Slotje of cable lock
  • Poncho of regenjas
  • Sealbag voor je koffer/backpack
  • Extra tasje voor onderweg (deze is erg handig)

Extra tip: Vesten zijn altijd handiger dan truien. Je kan deze makkelijker open doen en makkelijker als extra laag aantrekken.

Meer landen in de buurt van Nederland

Reisblondie's favorieten

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.