Kamperen tussen de wijngaarden in Portugal

Als je denkt aan kamperen, dan denk je toch al gauw aan een veld vol tenten, in de rij staan voor het douchegebouw en veel caravans naast elkaar. Gelukkig zijn er ook plekken in Portugal die het leven met een campervan erg bijzonder maken! Wat dacht je van een campingplek midden in de wijnvelden van Portugal?

In Portugal mag je over het algemeen absoluut niet wildkamperen. Door de grote opmars van campers werd de lokale bevolking gek van al die campers overal. Daarom is het verplicht om in de nacht op een camping te staan. Dat is natuurlijk jammer, want dat hoort niet echt bij het ideaal beeld van de vrijheid van een campervan. Gelukkig zijn er, door deze nieuwe regels, ook bijzondere campings in opmars waarvan Quinta Brejinho da Costa er een is!

Waarom deze camping?

Eigenlijk mag ik het geen camping noemen. Het is namelijk een wijnboer die een stuk land over had en daar een vergunning voor aangevraagd heeft. Hij heeft welgeteld 2 camping plekken die je alleen kan boeken via deze site.

Bij aankomst word je verwelkomd in de wijnwinkel en krijg je een kistje wijn mee om te proeven. wat een feest! Daarnaast kun je een proeverij doen van de wijnen die ze maken. Tevens maken ze ook een heerlijke gin!

Let op: deze ‘camping’ heeft geen douche faciliteiten. Wel beschikt het over een toilet die dag en nacht geopend is.

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.