Lake Atitlan

Lake Atitlan is een groot meer dat omringt is met meerdere dorpjes. Je komt aan met de bus in Panajachel, waarvan je een watertaxi neemt naar een van de dorpjes. De watertaxi’s kosten gemiddeld 15 tot 25 GTQ, ligt natuurlijk aan de afstand. Vraag altijd van tevoren hoeveel het is, anders kan je zo belazerd worden.

Welke dorpjes kan je bezoeken?

Panajachel is het grootste dorp aan het meer. Mocht je overdag aankomen, dan kan je hier zeker een kijkje nemen op de grote toeristenmarkt. Hier kan je alles kopen qua souvenirs. Toch altijd leuk voor in huis!

Santa Cruz is een heel klein plaatsje wat je in een uur wel gezien hebt. Je kan hier een kleine klim naar boven maken waar schattig kerkje zit. Naast het kerkje kan je lunchen.

San Marcos is iets groter en leuk om een halve dag te zitten of eventueel te verblijven. Het leuke aan dit dorp is, is dat het zijn eigen cultuurtje heeft ontwikkeld. Het is vooral gericht op de hippies en dat zie je dan ook overal terug. Erg leuk om een smoothie te drinken en te genieten van de mensen om je heen.

San Juan is een klein dorpje op een berg waar niet denderend veel te doen is.  Ze zijn minder gericht op toerisme maar het blijft een schattig dorpje om doorheen te lopen. Je hebt hier wel een Frans restaurant Cafe El Artesano waar je van echte Franse wijn en kaas kan genieten. Wel een stuk prijziger dan gemiddelde restaurants.

San Pedro is een van de grotere dorpjes en vooral gericht op backpackers. Hier zijn wij dan ook ruim een week geweest. Je hebt hier veel restaurants en uitgaansgelegenheden voor een redelijk backpackersprijs. Zo kan je lekker eten bij Chanti Chanti, giga nacho’s eten bij Sublime en fijne taco’s bij Tacomex. Uitgaan is vooral leuk bij Sublime en bij Mr Mullits. Daarnaast is er op de heuvel een grote locale markt waar ze werkelijk waar alles verkopen. Erg leuk om een kijkje te nemen en de echte cultuur van Guatemala te zien.

 

Waar te verblijven?

Het is verstandig om één of twee plaatsen uit te zoeken om te verblijven aangezien sommige dorpjes erg klein zijn en leuker zijn voor een dagbezoek.

San Pedro en Santa Cruz zijn plaatsen die leuk zijn om te verblijven. In San Pedro is Mr Mullits een super tof hostel om te verblijven. Wil je iets meer rust als stel bijvoorbeeld dan raad ik Xetawaa hotel aan, een fijn rustig hotel met grote bedden. Ze hebben hier stoeltjes op het dak gezet zodat je overdag lekker in de zon kan zitten.

In Santa Cruz is het leuk om in Free Cerveza te verblijven voor 1 of 2 nachten. De naam zegt het al, er is onbeperkt bier van 5 tot 7 uur, waarna het 3-gangen menu van start gaat. Het geeft een leuke sfeer om mensen te ontmoeten en het eten is heerlijk. Het bijzondere van deze plek is dat je slaapt in tenten met uitzicht over het meer. Klein nadeel, het is een eco hostel, wat wil zeggen dat er eco toiletten zijn. Maar ach, voor een keer is het ook wel origineel!

 

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.