Lovina

Lovina

In het noorden van Bali heb je een klein dorpje, Lovina. Het dorp is voornamelijk bekend doordat je vanaf hier met een boot wilde dolfijnen kan spotten. Verder bestaat het dorp voornamelijk uit 1 lange straat die evewijdig aan de kust loopt. Het fijne aan Lovina is dat het een rustig strand heeft met beachclubs zonder massatoerisme.

Wat is er te doen?

Dolfijnen spotten

De reguliere tours gaan heel vroeg in de ochtend weg. Je vertrekt dan met veel boten richting de dolfijnen waardoor ze, voor mijn gevoel, opgejaagd worden.

Wil je toch dolfijnen in het wild zien? Zorg dan dat je een schipper aanspreekt en vraagt of je later mag gaan met een groepje (rond 7 uur, half 8 in de ochtend). Hij zal in eerste instantie aangeven dat er dan misschien niet genoeg dolfijnen zullen zijn maar niets is minder waar! Er zitten dan namelijk zeker genoeg dolfijnen zonder dat er 20 boten omheen hangen!

Spreek wel van tevoren een bedrag af zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Genieten op het strand

Lovina is echt een kustdorp waarbij alles gekoppeld zit aan het strand. Je kan heerlijk eten met de voeten in het strand. Goed te weten: door de vele vulkanen op Bali zijn bijna alle stranden zwart. Ook het strand van Lovina bestaat uit zwart, vulkanisch zand.

Bezoek het klooster van Banjar

Op 20 minuten rijden van Lovina heb je het boeddhistische klooster Brahmavihara-Arama. Dit is nog een authentiek klooster waarbij het boeddhisme samenkomt met het hindoeïsme. Dit klooster lijkt een kleine versie van de Borobudur van Java.

    

Populaire Bali blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.