Een citytrip door Malaga: de beste tips

Malaga wordt ook wel dé studentenstad genoemd en dat is niet voor niets! Iedere straat leeft en je kan overal genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast heeft de stad nog een rijke geschiedenis. Al met al, je kan je hier prima een paar dagen vermaken!

 

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam en Eindhoven zijn verschillende vluchten die rechtstreeks naar Malaga vliegen. Vaak is het vanaf Eindhoven iets goedkoper. Vanaf de luchthaven kan je een Uber nemen naar het centrum. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en kost 10 tot 15 euro (laagseizoen).

 

Wat is er te doen?

  • Bezoek het Alcazaba van Malaga

Ook Malaga heeft net als Sevilla een Alcazaba. Dit is een moors fort met Arabische en Romijnse invloeden. Dit fort is ook zeker een bezoekje waard. Het ligt ook midden in de stad, dus je kan hier makkelijk naartoe lopen. Ga vroeg in de ochtend zodat het nog niet te druk is.

Side note: in de zomer zal het hier altijd redelijk druk zijn.

Reisblondie Malaga stad

Reisblondie Malaga

 

  • Eet verse vis op het strand

Malaga is een kustplaats en dit zie je goed terug op het strand. De bewoners van Malaga trekken ieder weekend naar het strand om daar uitgebreid te lunchen. Dit is niet voor niets, want het is ook echt een feest om te zitten. De vissen worden vers bereid en de sfeer is heerlijk.

Drone Malaga Reisblondie

 

  • Garden La Concepción

Een populaire tuin om te bezoeken is La Concepcion. Dit is een prachtige tuin waar je heerlijk doorheen kan struinen en beschutting kan zoeken tegen de felle Spaanse zon.

 

  • Pak een step en race de stad door

Op straat staan veel stepjes die je door middel van een app kunt activeren. Het is dan ook een waar feest om deze te pakken. Ga bijvoorbeeld van het stadscentrum richting het strand met de step! Je ziet veel onderweg en kan de step op veel parkeerplaatsen kwijt.

Waar te eten

Dan komt natuurlijk het belangrijkste deel van Malaga, namelijk het eten! Het is duidelijk dat deze stad hierom bekend staat. Hieronder dan ook de meest populaire plekjes waar je echte tapas kan eten!

  •  la barra de zapata
  • Casa Lola
  • Noviembre
  • El meson de Cervantes

 

Waar te verblijven

In Malaga heb je meer appartementen dan hotels. Dit is wel zo makkelijk, want vaak kan je de deuren openen met codes waardoor je niet afhankelijk bent van een receptioniste. Ben je op zoek naar een verblijfsplek? Kijk dan rond het Plaza de la Merced. Dit is een fijne plek midden in het centrum waar veel appartementen omheen zitten.

Meer Spanje

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.