Mazunte

Hallo hippie walhalla! Mazunte is een klein dorpje waar sinds de jaren 60 veel hippies wonen. Dit is dan ook goed te voelen in de straten. Alles is laid-back en relaxed en erg druk kan je je niet maken hier. Met het uitgestrekte stand, fantastische feestjes en goede restaurants kun je je hier zeker even vermaken!

Mexico Westkust Reisblondie reizen

 

Hoe kom je er?

Vanaf Puerto Escondido kan  je een collectivo bus nemen die er 1 uur over doet (45 peso). Loop naar de grote weg in Puerto Escondido en houd de grote bus aan die richting Pochutla gaat. Zeg tegen de buschauffeur dat je naar Mazunte wilt. Hij zet je af bij de Oxxo. Vanaf daar kan je een collectivo (35 peso) of een taxi (100 peso) nemen richting het strand.

       

WAT TE DOEN

Mazunte is een klein dorpje waar niet veel te doen is. Toch zal je je niet vervelen. Begin je dag bij Siddharta. Hier kan je goed ontbijten en kijken hoe het dorpje langzaam ontwaakt. Vervolgens kan je lekker genieten van het strand. Mocht je vroeg wakker zijn is het zeker aan te raden om de zonsopgang te bekijken, deze kan hier adembenemend zijn.

Wil je een beetje actief doen? Boek dan een paddleboard tour. Je gaat met een paddleboard buiten de baai om daar met het groepje een biertje te drinken. Erg actief is het gelukkig niet dus!

Wil je graag hiken? Beklim dan de rots naar Punta Cometa. Hier zit ook een bijzonder strandje achter waar je de zonsondergang kan bekijken.

Drink einde van de middag een biertje op het plateau van La Posada del Arquitecto. Hier komt het dorpje samen en zal je veel backpackers ontmoeten.

   Backpacken in Mexico met Reisblondie

WAAR TE ETEN

Mazunte is klein maar er zitten gelukkig veel fijne restaurants! Ga voor een goed ontbijt naar Siddharta of haal een vers broodje bij La Baguette. Goede nacho’s eet je bij La Posada del Arquitecto. Voor een goede pizza ga je naar Pizzeria Agujon.

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.