Medellin

Wat een stad! De trieste geschiedenis van het land uit zich goed in de straten van Medellin. Sinds 2016 is het land pas volledig vrij en open voor toerisme. In onder andere Medellin heeft de bevolking het meest geleden onder de vele drugsoorlogen en de bezettingen van de Guerrilla en het leger. Door deze vrijheid is de bevolking dan ook meer dan vriendelijk en zijn zeer dankbaar voor het feit dat jij als toerist hun land wil bezoeken. 

Belangrijk te weten voordat je naar Medellin gaat

De bevolking is al redelijk teleurgesteld door het Narcos toerisme. Het wordt dan ook gezien als een grote belediging als je tours gaat doen die gerelateerd zijn aan Escobar. Natuurlijk is het interessant maar houd wel rekening mee met het feit dat hij hele families van het leven heeft beroofd en dat het nog erg emotioneel is voor de bevolking.

Vervoer

Medellin is een hele grote stad, waarbij gebruik van openbaar vervoer een must is. Er is 20 jaar geleden een metrolijn aangelegd die je door de hele stad kan brengen. De lokale bevolking is zeer zuinig en trots op de metro, waardoor deze brandschoon is. Eten en drinken in en rond de metro is dan ook verboden. Er is trouwens ook een vrouwengedeelte in de metro, dit voelt extra veilig!

Naast de metro zijn er lokale stadsbussen die je overal af kunnen zetten en bussen die je naar de metro brengen.

Wat is er te doen

​1. Bekijk de stad

Neem voor Medellin genoeg tijd tijdens je reis want pas dan kan je deze veelzijdige stad goed leren kennen. Begin de eerste dag met een free city tour en een communa 13 tour. Dit zijn de welbekende ‘tip tours’, waarbij je aan het einde zelf mag beslissen wat je de gids geeft. Het geeft een goed beeld van de stad en hierdoor leer je de stad ook beter kennen.

  

Na afloop van de tour kan je de metro pakken en met een gondel naar het eindpunt. Vanuit de gondel heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Leuk weetje: de gondel is gebouwd voor de mensen uit de sloppenwijk. De sloppenwijk werd gerund door bendes en als de mensen naar andere delen van de stad wilde, moesten ze daar geld voor betalen. De overheid heeft hier een einde aan gemaakt door de gondel te bouwen.

​ 

2. Paragliden

De activiteit waar menig toerist voor komt! Het is dan ook echt fantastisch. Je kan dit bij verschillende hostels boeken. Ga wel even shoppen, sommige vragen echt de hoofdprijs.

Met een busje word je naar boven gebracht waar alle paragliders vertrekken. Het maakt dus niet uit waar je boekt! Eenmaal boven word je gekoppeld aan je begeleider en ren je samen de berg af. Gemiddeld hang je 15 tot 20 minuten in de lucht.

Reizen Colombia Reisblondie

3. Shoppen

Medellin is de perfecte stad om te winkelen. Wil je nieuwe sportschoenen/kleding? Ga dan naar Palacio National, naast de metrohalte San Antonio. Hier vind je alle sportschoenen (namaak, maar echt goede kwaliteit) waar je op kan afdingen. Je koopt voor ongeveer €15 nieuwe schoenen.

Wil je liever even naar de bekende Mango en Zara? Ga dan naar Premium Plaza. Hier hebben ze alle Europese winkelketens.

Ben je op zoek naar toeristencadeau’s? ga dan zeker langs Centro artesanal mi viejo Pueblo (toets dit in op maps.me). Hier vind je een grote overdekte hal met alle toeristen friemels.

Waar te eten

Helaas is het eten in Colombia niet echt bijzonder en was het dan ook redelijk lastig om in Medellin goede en goedkope restaurants te vinden. Natuurlijk hebben we wel iets gevonden voor je!

Voor de lunch kan je in het centrum van El Poblado terecht voor een menu del dia. Dit zijn lunch menu’s voor ca. €3,50 per persoon waarbij je vaak een voorgerecht, hoofdgerecht en een sapje krijgt. Dit is overigens erg populair in Colombia.

In de wijk El Poblado is al het avondeten redelijk aan de prijs. Wil je even vers eten (groente!) ga dan naar Poke bowls. Daar kan je, zoals de naam al verteld, sushibowls eten met vis, vlees en/of groente. Naast Poke Bowls zit een Mexicaan waar je zeer goede burrito’s kan eten. Een andere gezonde spot voor een snelle hap is Gokela. Hier kan je je eigen wrap samenstellen met veel groente.

Uitgaan

In het centrum van El Poblado zijn veel clubs te vinden. Ga vooral rond het avond uur een rondje lopen en ontdek de vele verschillende clubs. Als vrouw kom je in sommige clubs gratis (sorry mannen).

Wil je een avond spanning? Ga dan naar een van de vele voetbalwedstrijden en ga zitten in het supportersvak. Geloof mij, je weer niet wat je meemaakt. De hele tribune zingt en springt. Doe vooral mee en maar niet teveel foto’s, dat wordt niet gewaardeerd!

   

Waar te verblijven

Medellin is heel groot en bestaat uit verschillende wijken. Voor toeristen is de wijk ‘el Poblado’ het meest populair en ook het meest veilig. Een populair hostel is Los Patios, een groot hostel in een gezellig straatje. Naast Los Patios zit een fijn hostel voor stelletjes, namelijk Woods. De dormkamers zijn hier niet zo fijn maar de privekamers wel. De locatie van beide hostels is wat verder van het uitgaansgedeelte af (ca. 15 minuten lopen) maar het ligt wel naast de metro. Mijn advies is dan ook om eerst 2 dagen hier te verblijven zodat je de stad kan zien met de metro.

Heb je de stad gezien en wil je meer van het uitgaansleven zien? Verblijf dan in het centrum van El Poblado. Hier vind je op iedere hoek een reggaeton club die door gaan tot in de vroege uurtjes (om donderdag t/m zaterdag). Let op: op zondag en maandag is hier niet veel te beleven!

Een fijn hostel midden in dit centrum is Maloka. Hier krijg je ook een goed ontbijt bij je boeking en de bedden zijn fijn!

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.