Merida

Merida is een stad op 2 uur afstand van Valladolid. De stad staat bekend om de gezelligheid, veiligheid en voornamelijk het goede eten. Het is een stad waar de geschiedenis van de maya cultuur goed terug te zien is.

Hoe kom je er?

Vanaf Valladolid kan je de ADO bus nemen en ben je in ongeveer 2 tot 3 uur in Merida. Ook met de auto is het goed bereikbaar. De snelwegen zijn goed en het is goed aangegeven. Gebruik maps.me om al je routes uit te stippelen.

Wat is er te doen?

Merida is een redelijk grote stad waar het ook redelijk druk is qua verkeer. Goed te weten is dat hierdoor de luchtkwaliteit ook minder goed is dan op andere plaatsen in Mexico.

Free City Tour

Om niet te verdwalen in de stad kan je een Free City Tour nemen. Deze vertrekken vanaf het Santa Lucia plein en hebben een roze paraplu of rugzak. Het is erg leuk om dit te doen want je leert veel over de stad en de geschiedenis.

          

 

Ga shoppen

Er zijn veel winkels waar je leuke souvenirs kan kopen. Wel is er zo veel te zien dat je moet zoeken naar de echte souvenirs, in plaats van de importproducten. Als je echt iets moois zoekt, zoals een beeldje voor thuis, ga dan naar Casa Catorce. Dit is een schattig winkeltje waar ze alles zelf maken of inkopen alleen vanuit Mexico.

                   

 

Bezoek de mooiste rotonde ter wereld

Monumento a la Patria is een van de mooiste rotondes in de wereld. Het is een monument voor alle verjaagde Maja’s in het land.

                       

Waar te eten

In Merida kan je de authentieke gerechten eten. Probeer zeker Taco el Pastor met ananas. Een goed restaurant hiervoor is Los Trompos. Hier krijg je de echte taco’s zoals ze bedoeld zijn, simpel maar rijk aan smaak. Neem trouwens altijd de mais taco’s en niet de taco’s die gemaakt zijn van bloem. Ben je op zoek naar drukte en gezelligheid? Ga dan zeker naar Mercado 60. Hier vind je veel verschillend soort eten en is de keuze fantastisch. Daarnaast is het ook een leuke plek om een biertje te drinken en medereizigers te ontmoeten.

Waar te verblijven

Merida is een stad met veel hotels. Zoek vooral een hotel rond het Santa Lucia plein. Dit is het centrale stuk van Merida waar veel gezelligheid is. Iedere dag is hier iets te doen en in de weekenden komen alle Mexicanen hierheen om de gezelligheid op te zoeken.

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.