Mexico-Stad

Mexico stad was vroeger een stad waar je als toerist beter niet kon komen. Gelukkig is dat totaal veranderd! Deze fijne stad heeft zo veel te bieden, dat je je hier gemakkelijk een paar dagen kan vermaken. Neem hier dan ook minimaal twee tot drie dagen de tijd voor. 

Hoe kom je er

Vanaf de luchthaven kan je de bus of metro richting centro historico of andere wijken nemen.

Let wel op: Als je veel waardevolle spullen bij je hebt  kan ik adviseren de bus of een taxi te nemen. De metro is iets minder veilig veel spullen wegens drukte. De taxi kost je 247 peso richting centro historico. Je koopt je kaartje vlak buiten de luchthaven bij de officiële Yellow Cab’s.

Let op: het kan zijn dat de prijzen inmiddels veranderd zijn.

Wat te doen

Bezoek Teotihuacan de Aresta

Dit is een Azteken park ten noorden van Mexico City. De tours hier naartoe kosten gemiddels 500 tot 600 peso. Dit hoef je niet te boeken, want je kan er prima zelf heen met openbaar vervoer!

Vanaf Teminal de Norte gaat een bus die je in een uur naar het park brengt. Bij aankomst in terminal de Norte loop je naar loket nummer 8. Daar koop je je bus ticket die direct naar het park gaat. Je kaartje voor de bus is ca. 104 peso. Zorg ervoor dat je rond 8 uur de bus pakt zodat je in het park bent rond 9 uur. Je zult dan het park bijna helemaal voor jezelf hebben!

De entree voor het park is 89 peso. 

Wist je trouwens dat je ook over het park kan vliegen in een luchtballon? 

Let op: de prijzen kunnen veranderd zijn.

Reisblondie Mexico Stad

Hop on hop off bus

Mexico city is heel groot waardoor je in een paar dagen de stad zeker niet kan zien. Bespaar je voeten en stap in de hop on hop off. Je kan alle 4 de stasdelen zien doordat je makkelijk over kan stappen. De bus kost 160 peso voor 4 routes.

Free walking tour

In Midden- en Zuid-Amerika is dit een heel bekend fenomeen. Dit soort tours zijn ‘tip’-tours. Dit betekent dat je niet vooraf aan de tour moet betalen, maar je zelf kan bepalen wat je geeft als ‘fooi’. Een heel leuk concept! Ook in Mexico City zijn deze tours aanwezig per stadsdeel. De tour in Centro Historico is dan ook zeker een aanrader, aangezien dit een van de mooiste delen van Mexico City is. De tour duurt ongeveer 2 uur en start rond half 10 op het centrale plein. Je kan de tours hier online boeken. 

Reisblondie Mexico stad

Chillen op een van de rooftopbars

Er zijn veel rooftopbars in Mexico City. Heb je net de free walking tour gehad in Centro Historico? Ga dan zeker even naar het dakterras van El Mayor. Je hebt hier prachtig uitzicht over de hele stad. Is het al tijd voor een biertje? Ga dan naar Terraza Catedral. Hier heb je biertjes voor 35 peso en prachtig uitzicht op de Zocalo.

 

Waar te eten

Centro Historico

Als je echt authentiek Mexicaans wilt eten, dan ben je hier op de goede plek! Taco El Pastor komt hier vandaan en kan je dan ook op iedere hoek van de straat eten. Ga vooral naar Sanborns, een mini taco-tent waar je de meest fantastische taco’s krijgt. Geen fancy restaurant, gewoon echte Mexicaanse sferen! Mama Choncha staat trouwens bekend om de allerbeste taco’s, en daar zijn wij het inderdaad mee eens!

Reisblondie Mexico stad

Roma

Roma is een van de mooiere en duurdere wijken. Het heeft een beetje een 5th avenue sfeertje maar dan op een relaxte manier. Het is hier dan ook iets lastiger om te eten voor weinig. Mercado Romais is een overdekte markt met allerlei eettenten. Het sfeertje is fantastisch en je kan van alles kiezen. Neem vooral de Churrios als toetje, mega lekker!

Waar te verblijven

In centro historico kan je het beste in Selina’s verblijven. Dit zit op loopafstand van het centrum af. In Roma kan je het beste op booking kijken, de prijzen schommelen namelijk behoorlijk!

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.