Minca

Hoe kom je er?

In het oude centrum van Cartagena kan je verschillende shuttels richting Minca boeken. Ga wel even rondshoppen want sommige vragen namelijk extreem hoge prijzen. De beste shuttleservice is Mar Sol Shuttle. Deze gaat via Santa Marta, waar je overstapt naar een kleine shuttle richting Minca. Minca ligt ca. 600 meter hoger dan Santa Marta wat goed te voelen is aan de tempratuur.

Het ‘centrum’ van Minca is heel klein en de meeste hostels en hotels zitten dan ook niet in de buurt van het stadje. Bij aankomst in het stadje staan motoren klaar om je richting je hostel te brengen. Dit is een behoorlijke belevenis aangezien ze met zo’n 50 km/h door de modderige bergwegen scheuren.

         

Wat is er te doen

Minca ligt midden in de natuur waardoor je voornamelijk kan hiken en de buurt kan verkennen. Je kan hiken naar de waterval Pozo Azul. De afstand naar de waterval is afhankelijk van je hostel. Onderweg kan je vele mooie vogels tegenkomen. Geen hiker? Spreek dan een van de motoren aan en zij brengen je er heen voor een klein bedrag.

 

Waar te slapen

In Minca zitten veel hostels en hotels, maar die zitten wel ver uit elkaar. Veel mensen adviseren om naar Casa Elemento te gaan, maar door veel slechte verhalen over de kwaliteit zou ik dat niet adviseren. Zelf verbleef ik in het Casa Relax, een heel mooi vernieuwd hostel met zwembad en dichtbij het dorpje. Een ander mooi hotel is Costeño River Minca, daar kan je tevens erg goed eten, wat minder is in het Casa Relax hostel.

Wij vonden persoonlijk Minca niet heel bijzonder. Mocht je een echte hiker zijn dan denk ik dat Minca wel meer jou ding is.

 

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.