Oaxaca

Oaxaca

Hoe kom je er

Met de ADO bus doe je er ongeveer 4 tot 5 uur over vanaf Puebla. Deze bus is dan ook iets duurder dan de gemiddelde bussen namelijk 500 tot 700 Peso (25 tot 35 euro). In Oaxaca hebben ze helaas geen Uber dus moet je een taxi pakken vanaf het busstation voor gemiddeld 60 peso. Gelukkig zijn de prijzen heel laag.

Wat te doen

Huur een fiets

Oaxaca is een stad waar je makkelijk door heen kan fietsen. Huur een fiets bij Munda Ceiba achter het Santo Domingo. Fiets de stad door en eindig zeker op een van de mooie dakterrassen in de stad. Leuke dakterrassen om te bezoeken zijn Casa Oaxaca, Hotel Los Amentos en het dakterras van Selina’s Hostel.

Bezoek de tuin van Santo Domingo

De kathedraal Santo Domingo is het centrale punt van Oaxaca en daar zijn de Mexicanen ook erg trots op. De botanische tuin die eracht ligt is dan ook net zo bijzonder. Ze hebben deze tuin aangelegd om de typische Mexicaanse flora en fauna te behouden. Alle planten in deze tuin komen uitsluitend alleen uit Mexico en dit is goed terug te zien. Voornamelijk de cactus muur is erg bijzonder en ook zeker een bezoek waard.

Je kan deze tuin alleen met een tour bezoeken maar dit is erg leuk omdat je veel leert over de Mexicaanse flora en fauna.

  

Proef Mezcal

Oaxaca staat bekend om de Mezcal en is dan ook omringt met Mezcal fabrieken. Ga zeker bij een Mexcaleria naar binnen en proef de verschillen! Daarnaast is het ook leuk om een fabriek te bezoeken om het productieproces te zien van dit typische Mexicaanse drankje.

Bezoek Hierva de Aqua

Vlak bij Oaxaca ligt Hierva de Aqua, een prachtig natuurverschijnsel midden in de bergen.

Het is een waterval dat eruit ziet alsof er een flink druipende kaars is. Dit is door het vele water dat er overheen stroomt. Je kan een verfrissende duik nemen in 1 van de waterpoelen en genieten van het prachtige uitzicht. Helaas waren wij er tijdens de vakantie van de Mexicanen, wat betekend dat het overladen vol was. Let hier dus op!

Je kan een tour boeken waarin je naar Hierva de Aqua gaat, naar Mitla, een mezcal proeverij hebt en nog naar een textiel fabriek gaat. Boek deze tour niet. Je hebt overal maar een uur de tijd wat zonde is! Je kan ook alleen vervoer boeken naar Hierva de Aqua. Dit raad ik meer aan.

Populaire Mexico blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.