Ontdek Nieuwland op de fiets

Onze kleine landje heeft meer te bieden dan we zelf soms denken. Een grote verrassing is dan ook de natuur rond Lelystad en Almere. Het zijn niet de twee steden waar je aan denkt als je de natuur wilt ontdekken dus des te leuker. Rond de Oostvaardersplassen kan je fantastisch fietsen en de rust van de natuur ontdekken. 

Almere

Wat te doen

Het is misschien niet de stad die normaal hoog op je lijst zou staan, maar geloof mij, de binnenstad heeft iets ongelofelijk tofs over zich. De architectuur is adembenemend en zodra je de stad uit fietst, sta je midden in de polder. Wil je hier rond fietsen? Download dan de Komoot app. Hier staan honderden fietsroutes in voor heel Nederland. Zoek vooral naar de routes rond de Oostvaardersplassen.

Waar te eten

Tijdens een fietsroute naar de Oostvaardersplassen fiets je langs Paviljoen Oostvaarders, een van de beste lunchspots. Je hebt hier fantastisch uitzicht over de Oostvaardersplassen waar je wilde dieren kan zien. Met mazzel zie je de wilde paarden langsrennen.

Eindig je fietsroute bij Vis a Vis en eet bij restaurant de Rode Haring. Dit restaurant met een industriële inrichting kookt alleen van hollandse bodem. Alles wat ze bereiden hebben ze zelf gekweekt of komt van de lokale boer.

Waar te slapen

Een betaalbaar en fijn hotel is het Leonardo Hotel. Dit hotel zit midden in het centrum en kijkt uit over het water. Tevens zit de Bierfabriek er direct aan vast waardoor je niet ver hoeft te zoeken voor je drankje!

Lelystad

Wat te doen

Lelystad is vooral bekend om de groene omgeving en natuurlijk Bataviastad! Maar het heeft veel meer te bieden. Zodra je Lelystad uit fietst kom je in de prachtige natuur terecht. Fiets dan ook als eerste langs Boerkok. Dit is een boer die zijn stallen en kas omgebouwd heeft tot een fantastisch plek voor een pitstop. Ze maken alles van eigen bodem en zijn gespecialiseerd in de aardappel. Proef hier dan ook zeker het aardappelcakje!

Fiets vervolgens door naar Batavialand. Je moet hier toch een keer geweest zijn. Ze laten hier duidelijk de geschiedenis zien van het schip waar je zelfs een kijkje in mag nemen. Tegenover Batavialand vind je het bekende beeld van de Hurkende Man. Een tof beeld waar je onderdoor kan fietsen. Op de terugweg kan je nog even shoppen bij Bataviastad. Een van de bekendste outlets in Nederland.

Waar te eten

Zoals al vermeld is Boerkok een grote aanrader voor lunch of koffie. Voor avondeten is restaurant Sorrento een aanrader. Het restaurant zit midden in een woonwijk in het centrum van Lelystad waar je het niet verwacht. Het eten en de wijnen zijn heerlijk!

 

Waar te slapen

Midden in het centrum van Lelystad heb je ook een Leonardo Hotel. De kamers zijn ruim en het ontbijt is heerlijk. Daarnaast heb je naast het restaurant ook een bar met een pingpong tafel! Gezelligheid dus!

Ontdek meer Nederland

Ontdek meer Europa

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.