Palomino

Hoe kom je er

Vanaf Santa Marta gaat een lokale bus richting Palomino. Dit is dezelfde bus die naar Tayrona gaat. In de bus geef je aan dat je naar Palomino wilt, dan stoppen ze daar voor je.

Wat is er te doen

Palomino is een mini dorpje dat aan het strand ligt. Het dorpje zelf zijn 3 zandwegen (met heel veel gaten) en 2 winkeltjes, niet veel dus. Het dorpje ligt ook niet aan het strand. Er loopt 1 lange weg naar het strand toe waar de meeste hostels ook aan zitten. Het strand is dan ook ongeveer 15 minuten lopen van het dorp.

Genieten van het strand

Het strand is een echt tropisch plaatje. Het is een lang uitgerekt strand met wat kleine strandbarretjes. De zee is wild dus zwemmen zou ik zelf niet zo snel doen.

Tuben

In Palomino is niet veel te doen. Wel kan je er Tuben, wat betekend dat je in een binnenband van een vrachtwagen de rivier af dobbert richting de zee. Het is echt mega relaxt. Je kan het tuben boeken in het dorpje. Vanuit daar ga je achterop de moter met de band over je schouder de bergen in. Je wordt halverwege gedropt waarbij je zelf nog ca. 30 minuten de berg op met lopen met de band. Daarna stap je de rivier in en chillen maar! Let wel af en toe op voor een uitstekende rots, dat vinden je billen namelijk niet zo fijn!

Wandeling door het dorp

Vanaf het strand is het best een leuke wandeling richting het dorpje. Je komt langs veel hippe koffie en lunch tentjes waar het heerlijk is om even te schuilen voor de brandende zon. In het dorpje zelf zit niet veel, maar toch is het altijd leuk om even te kijken.

Waar te verblijven

Er zijn best veel hotels en hostels in Palomino. Verblijf vooral aan de kant van het strand, dat is een stuk gezelliger dan het dorp.

Wil je drukte en gezelligheid? Ga dan naar Dreamers Hostel. Dit heeft een zwembad en ligt vlak aan het strand. Wil je meer luxe maar wel weinig betalen? Ga dat zeker weten naar La casa del Pavo Real. Beste hostel dat wij tijdens onze hele reis hebben gehad! Het is redelijk nieuw en heeft een hoog instagram gehalte. Alles is piekfijn. De dorm kamer heeft maar 6 bedden dus van tevoren boeken is zeker aan te raden. De privekamers zijn helaas wel erg aan de prijzige kant.

 

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.