Puebla

De perfecte tussenstop tussen Mexico stad en Oaxaca is Puebla. In ongeveer 2 uur rijden ben je in deze toffe kleurrijke stad. De kilometers lange ondergrondse  tunnels en de vele kerken maken deze stad een bezoek waard. 

Hoe kom je er

Vanaf Mexico City neem je de ADO bus naar Puebla. De bus doet er ongeveer 2 uur over en kost ongeveer 200 peso’s. Eenmaal aangekomen in Puebla neem je een taxi die je naar het centrum brengt. Dit kost je ongeveer 80 peso. Het is best een groot dorp en het busstation is helaas best ver weg.

           

Wat is er te doen?

Tunnel de Mayo

Onder de gehele stad van Puebla liggen tunnels die waarschijnlijk al 500 jaar oud zijn. Deze zijn pas in 2015 ontdekt en waren gebruikt rond de slag om Cinco de May, waarbij Mexico het Franse leger versloeg. Je kan een stukje van deze tunnels bewandelen waarbij je uitkomt op een uitkijkpunt over Puebla.

Reisblondie Puebla

Spendeer een dag rond Playa Zocalo

Het Plaza Zocalo is het centrale plein in Puebla waar alles omheen zit. Je hebt hier veel restaurants, winkels en bijzondere kerken die leuk zijn om te bekijken. Daarnaast is het leuk om aan het einde van de middag op het plein rond te kijken. Alle Mexicanen komen naar het plein om te eten en te drinken.

Bezoek 1 van de 70 kerken

Puebla is een van de steden met de meeste kerken in Mexico. Op iedere hoek van de straat vind je een schattige en kleurrijke kerk die daadwerkelijk nog allemaal gebruikt worden.

Huur een fiets

Op Zocalo kan je fietsen huren. De stad is nog redelijk groot dus bepaar je voeten en bezoek de stad op de fiets!

Waar te eten

Begin je dag bij Tarlets. Hier kan je heerlijk ontbijten. Ze hebben zelfs croissants! Zoek je goede koffie to go? Haal deze dan bij Bun a Day.

In de avond kan je goed eten rond het Zocalo. Proef de bekende Mole, een kipgerecht met chocolade chilli saus. Klinkt erg gek, maar het is nog lekker ook!

 

Waar te verblijven

Naast het Zocalo ziten veel hotels en hostels. Dit is dan ook een goed centraal punt om van start te gaan als je een hotel zoekt. Wij verbleven in het Hotel Santiago. Een prachtig hotel naast het plein met een mooi dakterras.

 

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.