Reisroute Mexico Westkust

De westkust van Mexico is in opmars en dat is niet voor niets. Het is een stuk minder toeristisch dan Yucatan waardoor je meer het pure Mexico zult zien. Van echte taco’s en het Frida museum in Mexico Stad naar surfen in Puerto Escondido. Benieuwd naar de ideale route? Lees dan verder!

 

REISTIJD

De ideale reistijd voor de westkust van Mexico is ongeveer 2 weken. De afstanden zijn redelijk groot, vandaar dat je er wat langer over doet. Eigenlijk is Mexico het hele jaar te bezoeken, maar in onze wintermaanden is het meest gunstige seizoen.

DE ROUTE

Reisroute Mexico Westkust

MEXICO CITY

Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks op Mexico City. Vroeger was dit een stad waar je als toerist beter niet kon komen. Gelukkig is dat totaal veranderd! Deze fijne stad heeft zo veel te bieden, dat je je hier gemakkelijk een paar dagen kan vermaken. Neem hier dan ook minimaal twee tot drie dagen de tijd voor. 

Mexico stad is heel groot en heeft ruim 8,8 miljoen inwoners. De hele stad bekijken is daarom redelijk onmogelijk in een korte tijd. De twee wijken van de stad die je zeker moet zien:

– CENTRO HISTORICO

Deze wijk is het centrum van Mexico Stad waar je de toeristische hoogpunten zult zien. Je kan hier dan ook het beste met een hop on hop off bus doorheen gaan. 

– ROMA

Roma is een zeer hippe wijk waar je veel barretjes en toffe restaurants vindt. Zeker een bezoek waard dus!

Wil je alle details over wat te doen in en rond Mexico stad? Lees dat dan hier.PUEBLA

De perfecte tussenstop tussen Mexico stad en Oaxaca is Puebla. In ongeveer 2 uur rijden ben je in deze toffe kleurrijke stad. De kilometers lange ondergrondse  tunnels en de vele kerken maken deze stad een bezoek waard. Huur hier dan ook een fiets om de stad goed te bekijken. 

Meer weten over waar te eten en verblijven in Puebla? Lees het hier!

OAXACA

Welkom in een van de leukste steden van Mexico: Oaxaca! Van hippe barretjes, toffe gekleurde straten tot de enige echte Mezcal, Oaxaca heeft het allemaal. 

In ca. 3 tot 4 uur met de bus van Puebla kom je in deze stad aan. Deze stad is bekend wegens de vele omliggende Mezcal boeren en het nabij gelegen Hirva de Aqua.  

Meer weten over Oaxaca? Lees dan hier verder!

PUERTO ESCONDIDO

Hallo surfers paradijs! Het is tijd om de steden achter je te laten en te genieten van het strand.  Puerto Escondido is een van de beste surfersplekken ter wereld. Het lange, uitgerekte strand bestaat uit 3 delen namelijk Playa Principal, Zicatela en Punta Beach

Wat hier allemaal te doen is en waar je als beginner het beste kunt surfen, lees je hier!

 

MAZUNTE

Een van de best bewaarde geheimen van Mexico is dit plaatsje. Het is gericht op de hippie en heeft deze uitstraling goed kunnen behouden. Je zult hier geen dikke villa’s en strandressorts vinden, maar kleine simpele hutjes en een relax sfeertje. Back to the basic, maar dan op een hele fijne manier!

Wil je meer weten over dit dorp? Lees dan hier alles over Mazunte!

Reisblondie Mazunte

Populaire Mexico blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.