Latijns Amerika reizen backpack reisblondie

Reisroute Mexico Yucatan

Een route door Mexico, Yucatan

Reistijd
De ideale reistijd is ongeveer 2 tot 3 weken. De afstanden zijn klein binnen Yucatan dus mocht je er alleen voor een korte periode zijn dan is dit prima te doen. Van September tot December is het regenseizoen, wat betekend dat het ongeveer 2 uur per dag regent.

De route

Reisroute Mexico Yucatan
Reisroute door Mexico, Yucatan

Cancun
Vanaf Amsterdam kan je vliegen op Cancun. Dit is een van de meest populaire badplaatsen van de Amerikanen dus blijf daar vooral niet te lang. Mocht je in de avond aankomen, verblijf dan in Selina’s. Dit ligt namelijk naar het ADO busstation.

Holbox
Vanuit Cancun neem je de bus naar Holbox. Dit mega fijne eiland heeft veel te bieden. Wat allemaal? Lees het hier.

Valladolid
Na het bounty eiland Holbox is het tijd voor Mexicaanse cultuur. Bezoek dan vooral Valladolid. Wat er allemaal te doen is, staat hier voor je uitgeschreven!

Merida
Een stad van salsa, authentiek eten en een fantastische sfeer. Lees meer wat Merida allemaal te bieden heeft.

Campeche
Campeche is een klein dorp dat omringt is met een stadsmuur. Het is een mooie, gezellige stad waar iedere dag iets te beleven is! Lees hier alle tips.

Calakmul
Vergeet Chichen Itza, ga naar Calakmul! Midden in de jungle zit het verborgen pareltje genaamd Calakmul. Een tempelcomplex waar je in de ogen van de brulapen kijkt. Je kan hier niet verblijven, dus verblijf in het dorpje Xpujil. Vanaf Xpujil rijd je in 45 minuten tot aan de entree van het park. Vanaf daar is het nog 1,5 uur rijden tot de tempels.

Bacalar
Tot slot kan je naar Bacalar, een zoetwater meer vlak bij de kust. Het meer heeft 7 kleuren blauw en zelfs onderwater Cenotes. Meer over Bacalar.

Tulum
Tulum is ook erg populair onder de Amerikanen. Gelukkig is het meer dan alleen een badplaats! Lees hier meer over Tulum.

Gouden tip
Wij zijn best wat mensen tegen gekomen die ‘beroofd’ zijn in de ADO bussen of collectivo’s. Yucatan is een veilig stuk in Mexico maar maak het dieven niet te makkelijk, leg geen tassen boven of onder je stoel. Het klinkt logisch, maar er zijn toch nog genoeg mensen die dit ‘even’ deden en vervolgens afscheid moesten nemen van telefoons, paspoorten en geld.