Salento

Als je verdwaald raakt tussen de hoge palmbomen en gekleurde huizen, dan ben je in Salento!

Hoe kom je er

Vanaf Medellin pak je de bus richting Salento. Deze gaat vanaf busstation Terminal del Sur, hier kan je heen met de metro vanaf El Poblado. Boek dus geen tour, aangezien je met openbaar vervoer net zo snel bent. Je hebt hierbij 2 keuzes, een directe bus (shuttle) of een bus richting Armenia, waar je over moet stappen op de bus naar Salento. De overstap-bus is iets duurder wat best onlogisch is want de directe shuttle is een heel luxe bus met tv schermen. Het enige voordeel van de overstap bus is dat er een toilet aanwezig is.

Wat is er te doen

Salento is een lief dorpje waar je je prima kan vermaken voor twee tot drie dagen.

Bezoek Cocovalley

Salento is het dorpje dat naast de Cocovalley ligt, het veld met de torenhoge palmbomen. Deze palmbomen zijn zo hoog omdat het veld in het verleden een oerwoud was. Doordat de bevolking richting Salento trok, hebben zij de meeste bomen gekapt om hier het vee te houden. De palmbomen zijn blijven staan aangezien het vee hier niet bij kon door de hoogte. Er bestaat dus een kans dat de palmbomen er over een tijd niet meer zullen staan aangezien zij hun bescherming van het bos missen.

Voor nu is het een fenomenaal gezicht en een leuke wandelroute.

De wandelroute:

 

Er zijn 2 routes, namelijk de lange route (4 uur) en de korte route (1 uur). Let goed op hoe je moet lopen, want anders loop je zomaar de verkeerde kant op!

Bezoek een koffieplantage

Naast de palmbomen zijn er ook veel koffieplantages die je kan bezoeken. Een leuke plantage is Ocaso, op ca. 20 minuten loopafstand vanaf het centrum. Ze laten hier het hele proces zien waarbij je na afloop de koffie kan proeven.

Sluit de dag af bij Los Amigos, waarbij je de bekende ‘sport’ van de Colombianen kan uitoefenen, namelijk Tejo. Je gooit met een kei op een ijzeren ring waar enveloppen met buskruit liggen. Zodra je zo’n envelop raakt geeft het een enorme knal. Het spel is afkomstig van het platteland.

Waar te verblijven

In Salento zijn veel schattige hostels en hotels in het centrum. Aan te raden is Coffee Tree Boutique Hostel. Dit ligt wel iets verder van het dorpje af. Bij Hostel Tralala Salento zegt de naam het al, een gezellige boel! Vooral de locatie midden in het centrum is fijn.

           

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.