Een citytrip door Sevilla: de beste spots

Hallo adembenemende gebouwen, sinaasappelbomen en heerlijke tapas! In deze stad kan je je met gemak weken vermaken. Als je door de straten loopt, voel je de warmte van de bevolking en de straten. Het is in deze stad nooit echt koud wat het helemaal een feest maakt om heen te gaan in de wintermaanden.

 

Hoe kom je er?

Vanaf Nederland vlieg je gemakkelijk met Transavia die kant op. Vaak heb je een vlucht die vroeg in de ochtend aankomt. Heel fijn natuurlijk, want dan heb je nog de hele dag om Sevilla te ontdekken!

Vanaf de luchthaven gaat een bus die er ca. 45 minuten over doet om jou naar de stad te brengen. Een snellere manier is met de uber. Deze zet je in 10 minuten af in het centrum en kost ongeveer 5 tot 8 euro (laagseizoen).

Sevilla Reisblondie

 

Wat is er te doen?

Sevilla is een prachtige stad van zichzelf. Het is een feest om doorheen te lopen. Zeker in het voor en naseizoen is het niet druk en kan je de stad zelf goed zien. Een paar must visits:

  • Real Alcázar van Sevilla

Het Real Alcazar is misschien toeristisch, maar laat je daardoor niet afschrikken! Het is namelijk een prachtig gebouw waar je de midden-oosterse sferen uit het verleden nog goed kunt zien. Het is perfect onderhouden en een feest om doorheen te lopen.

  • Plaza de España

Een giga gebouw zoals dit midden in de stad, dat is nog eens feest! Het is gratis te bezoeken en daardoor ook zeker een bezoekje waard. Kom vooral vroeg in de ochtend, dan zul je het helemaal voor jezelf hebben wat het nog indrukwekkender maakt.

Plaza de Espana Reisblondie

  • Metropol Parasol

De parasol van Sevilla is een modern kunstwerk waarop je fantastisch uitzicht hebt over de gehele stad. Sluit je dag hier af. Aan het einde van de dag als de zon ondergaat gaan de lampen aan en krijg je een echte lichtshow met fantastisch geluid.

Tip: ga een uur voor zonsondergang de parasol op. In het voor- en naseizoen sturen ze je niet weg en ben je een stuk goedkoper uit (sunset kaartje is duurder). Zo kan je toch genieten van de lichtshow!

Reisblondie Sevilla Parasol day
Sevilla Parasol over de dag
Reisblondie Sevilla Parasol night
Sevilla parasol in de avond

Waar je tapas moet eten

Als Sevilla ergens om bekend staat, dan is het wel eten! Op iedere hoek van de straat kan je fantastisch tapas eten en wijn drinken. Ga je naar Sevilla, ben dan vooral niet op dieet!

Start je dag bij  El commercio Churros. Dit is een van de oudste koffie barretjes waar je Churros kan eten op de ouderwetse manier. Het sfeertje in dit kleine barretje is fantastisch.

Voor lunch en diner kan je goed terecht bij de volgende barretjes:

  • Barra Baja
  • El Tigre
  • El disparate (het dakterras van hotel the cornerhouse)
  • Sal gorda tapas

 

Waar je kan verblijven

In Sevilla zitten veel hotels in het centrum. In het hoogseizoen is het soms lastig om iets leuks te vinden. Hotel Santiago 15 is een van de beste aanraders. Dit hotel heeft prachtige kamers en een mooie binnenplaats waar je in de ochtend je ontbijtje krijgt.

Andere goede hotels zijn Hotel the cornerhouse en Hotel Cicerone de Sevilla.

Meer Spanje

Zie ook:

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.