Taghazout: Het surfwalhalla van Marokko

Houd jij van surfen, een chille vibe en prachtige zonsondergangen? Dan moet je Taghazout zeker niet overslaan in als je Marokko bezoekt! Op 2 uur rijden vanaf Marrakech lijkt het wel of je in een heel ander land bent. Van hippe surftenten tot uitgestrekte stranden, je vindt het hier allemaal. Ben dan ook niet verbaasd als je langer wilt blijven.

Wat is er te doen?

Surfen staat behoorlijk centraal in dit dorpje. De echte surfers komen van ver om hier de beste golven te pakken. Ben je een pro? Kom dan in de wintermaanden. De golven zijn dan het hoogst. Ben je een beginner? Dan is het voor- en naseizoen beter. De temperatuur is ongeveer 20 graden in de winter en 35 graden in de zomer.

Waar te eten?

Taghazout is een heel klein dorpje, dus je hoeft niet lang te zoeken! Aan het strand zitten een aantal restaurantjes die allemaal de moeite waard zijn. De gemiddelde prijs voor een maaltijd is 3 tot 5 euro, wel zo prettig voor de portemonnee!  

Waar te verblijven?

Als je op Booking kijkt, zul je minder hotels zien dan er in werkelijkheid zijn. Er zijn namelijk veel surfers hostels die niet op Booking staan. Een hotel dat wel op Booking staat en ook gelijk een aanrader is, is Chernaki Surf. Dit kleinschalige hotel heeft 2 privé kamers en 1 dormkamer. De eigenaar is extreem vriendelijk en geeft ook surflessen. Het fijne van deze plek is dat je niet in het party gedeelte zit en iedereen in het hotel ook echt komt voor het surfen en chillen. Als je wel in het party gedeelte wilt zitten, dan is Dfrost Hotel een goede.

Meer Marokko

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.