Tatacoa

Hallo natuurwonder! Ben jij ook altijd op zoek naar de bijzondere plekken zonder massatoerisme? Ga dan zeker naar dit wereldwonder. Het is nog redelijk onontdekt waardoor je nog de echte natuur kan zien.

Colombia Tatacoa

Hoe kom je er?

Vanaf Salento of Medellín neem je een bus naar Neiva (spreek je uit als Neiba). Vanaf Neiva neem je vanaf het busstation een lokale bus richting Villavieja (spreek je uit als Biyabiga). Met mazzel brengt de driver je naar je hotel in Tatacao. De totale reis duurt ongeveer 8 uur.

 

Colombia

Wat is er te doen?

Tatacoa woestijn is verdeeld in 2 delen; de grijze en de rode woestijn. Het is niet heel groot waardoor je er maar 1 hele dag hoeft te zijn. De grijze woestijn is redelijk vlak en heel droog. Op 3 berggeiten na is er helemaal niks levends te vinden. De rode woestijn is bijzonder om te zien door de donkeroranje kleur en de prachtige structuur. Er is een looproute uitgezet door middel van gele paaltjes zodat je niet kan verdwalen. De beste tijd om te gaan is rond 3 uur in de middag. De zon is dan al iets gedaald en verliest dan langzaam zijn kracht. Neem zeker wel een pet mee want de zon blijft heel erg sterk en er is geen schaduw. Rond zonsondergang is het uitzicht in de woestijn het mooiste. Alles heeft dan een rode gloed. Haal een biertje bij het (enige) restaurant aan het begin van de woestijn en geniet vooral!

Nog een voordeel: het bezoek aan de woestijn is gratis.

Colombia Tatacoa

Waar te slapen

In Tatacoa zelf zijn maar een paar hotels en hostels. Verwacht hier dan ook niet veel van want zij moeten ook roeien met de riemen die ze hebben. In het Tiger Hostel kan je buiten in hangmatten of tenten slapen. Voor de minder grote avonturier heb je hotel La Tranquilidad. Hier heb je zelfs nog een douche en een zwembad. Zorg wel dat je een beetje Spaans spreekt, want de eigenaresse spreekt geen woord Engels.

Je kan er ook voor kiezen om in het dorp Villavieja te verblijven, dit ligt naast Tatacoa. Je kan vanuit hier met een tuktuk de woestijn in. Spreek dan van tevoren een tijd af wanneer hij je weer op moet halen.

Tatacoa

Populaire Colombia blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.