Ubud

Ubud

De stad van de rijstvelden, yoga en Monkey Forest. Een inmiddels populaire stad met veel toerisme. Wil je dit liever vermijden? Volg dan onderstaande tips! De stad is overigens wel de perfecte uitvalsbasis voor alle omliggende watervallen.

            

Wat is er te doen?

Ubud zelf is een redelijk klein dorpje wat lopend goed te verkennen is. Het is behoorlijk populair geworden en dat is natuurlijk niet voor niets! Wil je een activiteit doen? Doe dit dan vooral vroeg in de ochtend en je zult bijna overal alleen zijn.

Bezoek het monkey forrest

Natuurlijk moet je een keer in het Monkey Forest geweest zijn! De apen zitten overal en zijn heel erg brutaal. Zodra je iets van eten in je hand houdt zullen ze van alle kanten komen. Het is nogal een spektakel. Geef de aap trouwens altijd het eten, anders kunnen ze gemeen bijten en eindigt je met een bezoek aan het ziekenhuis. 

Wandel door de rijstvelden

Doordat Ubud in het binnenland van Bali ligt, is het omringd met rijstvelden. Ga vooral vroeg op pad en wandel over de Campuhan Ridge Walk. Je hebt hier een adembenemend mooi uitzicht over de prachtige natuur van Bali. Wil je liever direct door de rijstvelden lopen? Dan kan dat op de Tegalalang rijstterrassen.

Neem een yoga les

Aangezien Ubud bekend staat om de yoga is dit zeker leuk om een keer gedaan te hebben. Je hebt veel scholen in de buurt. Het beste is om op Tripadvisor te kijken naar de populaire school op dit moment.

Ga naar de ochtendmarkt

In Ubud zit een grote markt waar je van alles kan halen. Het is leuk om de markt te verkennen en mogelijk haal je er ook nog wat leuks voor thuis! Vergeet niet: afdingen is the key.

Populaire Bali blogs

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.