Waarom het huren van een campervan een must is in IJsland

Als je aan IJsland denkt, dan denk je aan de adembenemende natuur, schattige hotels met hottubs en de Blue Lagoon. Helaas zijn hotels in IJsland erg duur met een gemiddelde van 200 euro per nacht. Daarnaast zit je vast aan een locatie en moet je dus via die route rijden. Wil je het gevoel van ultieme vrijheid ervaren? Huur dan een campervan!

Kamperen in IJsland is alles behalve een straf. De campings zijn fantastisch met een prachtig uitzicht en zeer goede faciliteiten.

Flexibele reisroute

In IJsland ben je altijd afhankelijk van het weer. Soms is het in een deel van IJsland erg slecht weer, waarbij het aan de andere kant van het land prachtig weer kan zijn. Met een camper kan je makkelijk afwijken van de route aangezien je niks hoeft te boeken. Boek dan ook GEEN campings van tevoren! Dit is totaal niet nodig aangezien er altijd plek is.

Je rijdt in IJsland van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Soms heb je een bezienswaardigheid sneller gezien of slaat het weer om waardoor je er langer over doet. Daarom is het fijn om niks van tevoren vast te hebben staan. In de zomer is het dag en nacht licht waardoor je ook om 12 uur in de nacht nog ergens naartoe kan gaan. Dit is dan ook direct een goede tip aangezien het vroeg in de ochtend of laat op de avond altijd rustig is bij de bezienswaardigheden. Alles is dag en nacht open dus neem die vrijheid en haal daardoor meer uit je dag/nacht!

Zie ook de ideale reisroute door IJsland

Goedkoper dan hotels

In IJsland zijn de hotels flink aan de prijs. Een guesthouse begint vaak al bij 80 tot 100 euro per nacht. Daarbij moet je dan ook nog je auto huren á minimaal 100 euro per dag incl. overzekeringen. Hierdoor kan IJsland flink oplopen in de kosten. Een camper is qua huren iets duurder dan een auto, maar zul je per nacht ongeveer 120 euro kwijt zijn incl. camping. Dit is dus een stuk goedkoper!

Zie hier alle tips voor goedkoop reizen in IJsland

Waar moet je rekening mee houden?

Verzekeringen

Om te beginnen met de verzekeringen. In veel landen bieden ze onnodige verzekeringen aan die je uiteindelijk niet nodig hebt. In IJsland is dit andersom. Neem hier wél de premium verzekering! Je haalt deze kosten er snel uit als je op een van de vele gravel roads rijdt. Dit zijn zijwegen naar bezienswaardigheden waar ze grind overheen hebben gelegd voor het ijs in de winters. De kans dat er hierdoor een steentje door de ruit gaat als er een snelle 4×4 langs komt rijden is zeer groot! Let hierbij wel op het eigen risico.

 

4×4 of normaal?

Het huren van het soort campervan is afhankelijk van je reisroute. Ga je het binnenland (highlands) in? Huur dan zeker een 4×4. Je kan hier niet rijden met een normale campervan. Blijf je op de ringroad? Dan is een 4×4 niet nodig en kan je dus een normale campervan huren met goede verzekeringen. De wegen van de ringroad kan je vergelijken met de Nederlandse snelwegen.

 

Keukenfaciliteiten

Het is handig om een camper te huren met een kookstelletje. De meeste verhuurmaatschappijen bieden dit dan ook aan. Zo kan je overal koken en ben je nooit afhankelijk van campings. Op bijna alle campings zijn overigens kookfaciliteiten en kan je je spullen afwassen.

Keuken Campervan Iceland Reisblondie

 

Waar kan je de beste camper huren?

Er zijn heel veel maatschappijen die een camper aanbieden waardoor je een beetje kan verdwalen. De beste organisatie is northbound.is. Dit is een soort cheaptickets voor campers die voor jou de beste prijs en kwaliteit zoekt. Daarnaast is het een Nederlandse organisatie die goede verzekeringen aanbiedt.

De campers die je hier boekt zijn inclusief airport transfer service die je ophalen en wegbrengen naar de airport.

Meer IJsland

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.