Waarom IJsland wél budget vriendelijk is

Als je aan IJsland denkt, denk je direct aan de prijzen van het land en het reizen met een dikke spaarrekening. Het klopt dan ook zeker dat IJsland niet goedkoop is, maar gelukkig is het ook met een klein budget mogelijk om door IJsland te reizen. 

Wat kost IJsland

De beste tip is om geen hotels te boeken, maar een camper te huren. Lees hier alles wat je moet weten over het huren van een camper. Hotels zijn extreem duur en beperken je reisroute doordat je deze van tevoren moet boeken. Bij het huren van een camper heb je de ultieme vrijheid en kan je zelf bepalen waar je die nacht slaapt. Campings hoef je nooit van tevoren te boeken, er is altijd plek. Doe dit dan ook niet!

Wat wij uitgegeven hebben in 10 dagen IJsland:

Vliegtickets €     300,00
Camper incl. Verzekenringen €  1.000,00
Brandstof €     195,00
Campings €     140,00
Boodschappen €     200,00
Activiteiten €     300,00
 Prijs per persoon €  1.067,50

Vliegtickets

Als je in eerste instantie zoekt naar vliegtickets, zal je rond de 400 euro per persoon uitkomen. Dit heeft het niet te zijn! Kijk altijd via Skyscanner en zoek op maand. Zo kan je direct zien welke dagen goedkoper zijn om te vliegen (dit geeft Skyscanner aan door de kleuren groen, geel of rood). Het boeken van enkele reizen kan ook goedkoper zijn. Tevens vliegt Transavia op IJsland, dus kijk ook op de site zelf. Wij hebben 1 ticket met koffer geboekt en 1 met handbagage. Dit scheelt al ruim 80 euro voor een ticket!

 

Camper

Het huren van de camper is de grootste uitgave. Let wel op: je hebt dan natuurlijk direct je auto en overnachtingen geboekt. Wij hadden een kleine camper aangezien je in het zomerseizoen veel buiten de camper kan zitten. In IJsland is het wel aan te raden om alle verzekeringen te nemen. Er zijn veel gravel roads waar je makkelijk een lekke band rijdt of een steen in de ruit hebt.

Brandstof

De diesel en benzine prijzen liggen iets hoger dan in Nederland. Wel zijn de auto’s redelijk nieuw dus behoorlijk zuinig. In totaal hebben wij 3000 kilometer gereden in 10 dagen.

Campings

Er zijn veel campings op IJsland en deze zijn voor 2 personen gemiddeld 20 euro per nacht. Wij hebben soms wild gekampeerd (let op: dit mag niet dus zet je auto op een afgelegen plek). Tevens kan je bij boeren op het land staan. De lokale bevolking is extreem vriendelijk en vinden veel goed maar vraag het wel altijd eerst aan de boer.

Boodschappen

Doe al je boodschappen van tevoren bij de BONUS. Dit is een hele goedkope supermarkt (vergelijkbaar met Aldi). Je leven op IJsland is mogelijk wat simpeler qua eten, aangezien je voornamelijk pasta en rijst zult eten onderweg.

TIP: neem kruiden mee vanuit Nederland. Je hebt in de supermarkt een kruidendoosje waar je alle basiskruiden in hebt zitten. Zo kan je ieder gerecht lekker maken!

Activiteiten

Bijna alle bezienswaardigheden zijn gratis! Dit helpt erg in het besparen van geld. De enige activiteit waar wij veel voor hebben betaald is de walvistour. Dit kost gemiddeld 140 euro per persoon (voor een speedboat).

Whale Iceland Reisblondie

Meer IJsland

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.