Wat in te pakken voor Oman

Uren staren naar de kast, de koffer veel te vol doen en alles weer opnieuw inpakken?Zo’n koffer inpakken is zo makkelijk nog niet! Zeker niet voor een land als Oman, waar je geen idee hebt wat je eigenlijk kan en mag dragen. Om je daarbij te helpen, kan je onderstaande paklijst gebruiken!

Wat te dragen in Oman

Voordat je weet wat je in moet pakken, moet je eerst weten wat je aan kan. Oman is een land met moslimovertuiging en de vrouwen dragen dan ook voornamelijk boerka’s. De mannen dragen allemaal een Djelabba, dit is een soort witte overgooier. Dit wilt niet zeggen dat jij als toerist dit ook moet dragen, in tegendeel zelfs.

De vrouw

Als vrouw kan je overal je westerse kleding aan, behalve in de moskee. Wel wordt het gewaardeerd als je kleding een beetje bedekt is. Denk hierbij een een jurk tot over de knie en de schouders bedekt. Een hoofddoek (hijab) is nergens op straat nodig. In de moskee moet je wel in bedekte kleding. Dit betekent dat je tot en met je enkels en polsen bedekt moet zijn en een hijab op moet.

De man

Over het algemeen mag je als man aan wat je wilt. Je zult, net zoals een vrouwelijke toerist, behoorlijk opvallen aangezien je de enige man zult zijn zonder Djelabba. Alleen in de moskee mag je als man geen korte broek aan. Korte mouw is geen probleem, maar liever lange mouw.

 

Reisblondie Oman Muscat

De inpaklijst

De onderstaande lijst in gemaakt voor het winterseizoen. De gemiddelde temperatuur is dan 25 – 30 graden. In de bergen is het een stuk kouder in de winter, namelijk 6 tot 15 graden.

  • Goede wandelschoenen en sportkleding voor Jebel Shams
  • 1 extra set warme kleding voor in de bergen
  • Jurken die over de knie vallen
  • Lange (linnen) broeken
  • Blouses om over topjes te gooien
  • Zwemkleding voor in de hotels of op sommige stranden

 

Goed om mee te nemen:

 

LET OP! heb je een drone? Deze mag alleen het land in met een permit. Deze is zeer moeilijk te krijgen. Vraag je dit niet aan, dan kan je drone in beslag genomen worden op de luchthaven.

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.