Wijnroute door de Provence

Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Bezoek dan een van de vele wijnhuizen in de Provence. De Provence staat bekend om de beste rosé wijnen en dat proef je. Er zijn zo veel wijnhuizen, dat je weken nodig hebt om ze allemaal te bezoeken. Om het je makkelijk te maken heb ik de leukste huizen voor je uitgezocht.

Château Sainte Roseline

Dit mooie wijnhuis is gelegen in Les Arcs sur Argens, in de regio Var (30km van St. Tropez, Côte d’Azur). Het dankt zijn naam aan de non Rosaline, die opgebaard ligt in het kleine kerkje van het chateau. Ben je langer op vakantie? Dan kan je hier lekker wijn halen in een 5L doos. In Nederland moet je deze dozen wijn vaak ontwijken, maar in Frankrijk zijn dit vaak prima wijnen!Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Chateau de Berne

Dit chateau is erg populair en dat zie je ook aan de uitstraling. Alleen de rit erheen is al een avontuur. De oprit van dit wijnhuis is namelijk ruim 5 kilometer lang waarbij je door de wijnvelden rijdt. De wijnen zijn van hoge kwaliteit en het chateau zelf is een luxe hotel. Los van het wijn proeven, kan je heerlijk lunchen in de bistro. Let op dat je wel reserveert in de bistro en niet het restaurant, want het restaurant is een duur sterrenrestaurant.

Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Chateau Les Crostes

Vlak buiten het dorpje Lorgues heb je dit grote chateau. De weg erheen is hobbelig maar het wordt beloond met een heerlijke rosé. Het proeflokaal zelf is niet heel bijzonder, maar de wijnen zelf zijn het waard. Het landgoed zelf is trouwens wel erg mooi!

Chateau Barbebelle

Dit chateau ligt vlak buiten Aix-en-Provence. De fles is goed te herkennen aan de man met de baard op het etiket. Het is leuk om een bezoek te brengen aan dit chateau als er markt is in Aix-en-Provence. Dit is een leuke markt met eten en kleding.

Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Budget tip: 

Bij de meeste huizen kan je gratis of tegen een klein bedrag de wijnen proeven. Mocht je de wijn lekker vinden, koop dan niet direct bij het huis. Helaas zijn de prijzen bij de huizen vaak hoger dan in de supermarkt bijvoorbeeld. De grote Hyper-U supermarkt heeft bijna altijd alle wijnen beschikbaar, zeker de wijnen van Chateau de Berne. Kijk dus eerst of de supermarkt de wijn heeft voordat je dozen inslaat bij de wijnhuizen zelf!

Reisblondie Reizen Zuid Frankrijk

Populaire Europa blogs

Hi medereiziger!

Laurien hier, een reisfanaat die graag de plekjes voor jou ontdekt.
Geen populaire Instagram hotspots, maar het land zoals het bedoeld is.

Om onze gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij cookies om toegang tot uw apparaatgegevens te krijgen en deze op te slaan.